Поділитись:

Луцький юрист пояснив, коли банк може арештувати зарплатний рахунок (відео)

Понеділок, 02 листопада 2020, 12:00
Луцький юрист пояснив, коли банк може арештувати зарплатний рахунок (відео)

Луцький юрист Тарас Гупало пояснив, чи може банк арештувати зарплатний рахунок за несплату кредиту, аліментів тощо. 

Відеороз'яснення він опублікував на ютюб-каналі. 

Зі слів юриста, банк, в якому ви осблуговуєтеся, може обмежити вас у праві розпоряджатится вашими коштами за відповідним приписом чи приватного, чи державного виконавця. А також за приписом нотаріуаса або ж рішенням суду. Фактично якщо ви маєте якусь заборгованість перед третіми особами, то справа розглядається в судовому порядку. І рішення суду виконується шляхом арешту ваших коштів. 

Нацбанк коментує це так: будь-який банк не розмежовує ваші кошти. Вони акумулються на єдиному рахунку, і він може бути арештований.

"Аби вийти з цієї ситуації, вам треба відкрити у банківській установі окремий спеціальний рахунок, на який будуть надходити цільові доходи: заробітна плата, стипендія, пенсія. Винятково у тому випадку, якщо виконавець звертається до банку, в якому відкритий рахунок, з вимогою арештувати рахунок, аби ви не могли розпоряджатися коштами, які там є. Тоді банк відмовляє виконавцю, мовляв, це цільовий рахунок і арештовувати його не можна", – зазначив Тарас Гупало. 

Тобто якщо є цільовий рахунок, його арештувати не можна. Але певні відрахування з того рахунку все ж будуть здійснюватися на погашення боргу. 

Детальніше про це дивіться у відео: 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів