Поділитись:

Відомо, що буде зі студентами луцького вишу, які підробили ЗНО

Вівторок, 16 серпня 2016, 11:20

Названі Генеральною прокуратурою студенти, яким завищили бали ЗНО, дійсно навчаються в Східноєвропейському національному університеті ім. Лесі Українки.

Інформацію "Конкуренту" підтвердили в юридичному відділі вишу.

Нагадаємо: 15 серпня Генпрокуратура опублікувала списки осіб, яким підробили бали зовнішнього незалежного оцінювання у 2014-2015 роках. У списках фігурувало й четверо студентів луцького вишу. Зокрема, Шишкова Яна Йозефівна (2014 рік вступу), Сойма Михайло Михайлович (2015), Андрійчук Вероніка Євгеніївна (2015),Черватюк Тарас Сергійович (2015). Усі студенти вчилися на контрактній основі.

За інформацією сервісу пошуку абітурієнтів, троє з них – студенти юридичного факультету.

У юрвідділі ВНЗ повідомили, що відповідні документи з Генпрокуратури отримали і запевнили, що названі студенти будуть відраховані.

До того ж, зазначили у СНУ, університет не буде відшкодовувати студентам плату за навчання.

Як повідомила міністр освіти та науки Лілія Гриневич, рішення про відрахування студентів, результати ЗНО яких, за даними ГПУ, були завищені, має ухвалюватися тільки після вироку суду, – пише Експрес.

"Я вважаю, нам треба дочекатися результатів розслідування, слухання їх у суді. І лише за вироком суду ми можемо говорити про те, хто відповідно має бути відрахований. Лише за звинуваченнями організаційних чи адміністративних висновків приймати ми не можемо", – сказала Гриневич.

СПРОСТУВАННЯ

Надрукувати
мітки:
коментарів