Поділитись:

Словаччина тестуватиме на антиген COVID на кордоні

Четвер, 05 листопада 2020, 08:10
Словаччина тестуватиме на антиген COVID на кордоні

Словаччина з наступного понеділка запустить на кордоні з Україною пілотний проєкт тестування на антиген COVID-19.

Про це повідомляє Європейська правда із посиланням на закордонні ЗМІ. 

З 2 листопада тільки люди, які мають негативний тест на коронавірус, можуть перетинати словацький кордон. Це правило поширюється і на іноземців – вони не можуть в'їхати на територію Словаччини без дійсного негативного тесту.

Після засідання Центрального кризового штабу прем'єр-міністр Словаччини Ігор Матович оголосив, що антиген-тести будуть використовуватися на державному кордоні. Всі ті, хто перетинає кордон, повинні будуть або показати негативний ПЛР-тест, або пройти тест на антиген.

Держсекретар МЗС Мартін Клус підтвердив, що тестування на антиген розпочнеться на українському кордоні з наступного понеділка. Тести робитиме приватна компанія. На інших прикордонних переходах такі тести можуть почати проводити не раніше 15 листопада.

Зі слів Клуса, спочатку словацька влада хоче провести тести для приблизно 9 тисяч людей, які за тиждень перетинають словацько-український кордон. У той же час він каже, що це також буде перевірка надійності антигенних тестів, оскільки люди, які приїжджають з України, також повинні пройти ПЛР-тест на коронавірус в Словаччині на п'ятий день після прибуття. Тести, що проводяться в Європейському Союзі, повинні, як і раніше, визнаватися.

Тести на антиген планують у майбутньому застосовувати і в аеропортах.

Відзначимо, що тест на антиген коронавірусу проводиться за методикою ПЛР, коли у пацієнта за допомогою ватної палички береться з глотки проба слини. Єдина відмінність полягає в тому, що результат експрес-тесту відомий вже протягом 15 хвилин. Але він не завжди може бути точним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
08 травня 2024
06 травня 2024
03 травня 2024
01 травня 2024
30 квітня 2024
27 квітня 2024
26 квітня 2024
25 квітня 2024
24 квітня 2024
22 квітня 2024