Поділитись:

На Волині завершують збір урожаю

Середа, 17 серпня 2016, 13:55

Жнива на Волині добігають кінця. Станом на 15 серпня в області зібрано 98 % ранніх зернових.

Тепла і суха погода сприяла жнивам, тому збіжжя зібрали швидко, без втрат і в короткі терміни. Збір урожаю ранніх зернових наближаються до завершення, – пише Кордон.

Найбільші валові збори зерна традиційно в Горохівському, Володимир-Волинському та Луцькому районах. Найвища врожайність ранніх зернових – у Володимир-Волинському (56,1 ц/га), Горохівському (56 ц/га), а також у Луцькому районах – 52,8 ц/га). – по 52 центнери, в Іваничівському – 50 центнерів з одного гектара.

Несприятливі погодні умови на Поліссі роблять його зоною ризикованого землеробства – затрати понесені великі, врожайність мала. Не стала винятком і Любомльщина.

"У зв'язку з цьогорічними весняними похолоданнями урожайність зернових в районі порівняно з минулим роком зменшилась на 20-30 відсотків. Також через посуху 2015 року на території району не сіяли озимий ріпак. Збір урожаю ранніх зернових на Любомльщині майже закінчили. Зокрема, озимий ячмінь по всіх категоріях господарств зібрали на 229 гектарах. Урожайність його у зв'язку з холодною весною цьогоріч мала ,бо багато площ вимерзло і вимокло –всього 28ц/га. Ячмінь ярий зібрали на 906 гектарах, середня урожайність31 ц/га, жито-на площі 2037 гектарів, урожайність – 31, 1 ц/га", – розповідає начальник відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації Андрій Грижак.

"Залишилось дозбирати тритикале, по господарствах домолочують яру пшеницю та овес. Якщо брати середні показники врожайності ранніхзернових по області, то вони цьогоріч у нас в районі складають, за останніми даними, 32,1 ц/га. Тобто ми, можна сказати, середнячки, шості знизу серед районів", – додав Грижак.

Наразі господарства району готують площі під озимину. Зокрема, цьогоріч озимий ріпак таки посіють. Орієнтовно під цю культуру господарства району виділять 250 гектарів площ.

Надрукувати
мітки:
коментарів