Поділитись:

"Це примус до сплати боргу", – директор "Луцьктепла" про відключення котелень

Середа, 17 серпня 2016, 17:27

ДКП "Луцьктепло" отримало попередження від ПАТ "Волиньгаз" про відключення котелень, однак грошей сплатити борг не мають.

Котельні поки що працюють, але попередження про їх відключення вже надійшло від ПАТ "Волиньгаз". Про це «Конкуренту» розповіла директор ДКП "Луцьктепло" Валентина Малютіна.

Валентина Малютіна сказала, що "Волиньгаз" не вимушений, а навмисне хоче відключити котельні від газопостачання, щоб таким чином примусити підприємство заплатити борг у 18 мільйонів гривень.

Також директор додала, що з січня на підприємстві діють розподільчі рахунки, тоді ж і сформувався борг, бо дуже велика частина оплати за послуги йшла субсидіями та пільгами. Малютіна наголосила на тому, що "Волиньгаз" категорично відмовлявся від отримання цих розрахунків субсидіями і пільгами, адже їм треба "живі" гроші. На підприємстві до цього часу всі кошти надходять на розподільчий рахунок, з якого "Нафтогаз" одразу забирає кошти за газ, "Волиньгаз" забирає свою частку, а "Луцьктеплу" лишаються, як висловилась Малютіна, копійки.

"Субсидій і пільг вони не беруть, для них це не гроші. В нас немає таких грошей, щоб отак вони нас налякали, а ми відразу й заплатили. Рахунки підприємства держава арештувала за старі борги перед НАК "Нафтогаз України", – пояснила Валентина Малютіна.

Вона зазначила, що подібне попередження про відключення котелень підприємство отримує вже не вперше.

"Не знаю, як далеко вони зайдуть, але це примус до сплати боргу "живими" грошима. Якщо завтра скажуть відключати котельні – відключим, ну, а що? В нас вибору немає. Якби у нас були якісь гроші. Міська рада якось пробує вирішити це питання", – додала директор "Луцьктепла".

Вона зазначила, що минулої п'ятниці "Луцьктепло" кинуло на рахунок "Волиньгазу" один мільйон гривень, вчора, 16 серпня, назбирали і заплатили ще 500 тисяч з надією, що ці гроші хоч якось вирішать ситуацію. Однак приватна компанія хоче, щоб борг у 18 мільйонів за транспортування газу "Луцьктепло" погасило одномоментно.

Директор підприємства зазначила, що їм треба готуватись до опалювального сезону, а грошей немає, бо рахунки арештовані. До того ж підприємство ще з травня купує газ для населення за новою ціною в той час, як для містян цей тариф встановили з липня.

"Щодо "Волиньгазу", то не приймаю докори. Однозначно ми робили все, що могли. Якщо вони вважають що субсидії, то не гроші, то інших ми не маємо", – сказала Валентина Малютіна.

Надрукувати
мітки:
коментарів
01 квітня 2024
12:37
13 березня 2024
10:55
27 лютого 2024
06 лютого 2024
11:49
06 жовтня 2023
30 серпня 2023
08 червня 2023
11:09
23 травня 2023
18 травня 2023
15 травня 2023