Поділитись:

Запуск е-декларування в тестовому режимі не має сенсу, – ЄС

Четвер, 18 серпня 2016, 12:37
Запуск е-декларування в тестовому режимі не має сенсу, – ЄС

У представництві Європейського Союзу в Україні та в посольствах країн-членів ЄС заявили, що запуск е-декларування в тестовому режимі є контрпродуктивним.

Якйдеться в спільній заяві, запуск в Україні системи електронного декларування в тестовому режимі має мало сенсу і де-факто може стати контрпродуктивним, – повідомляє "Новое время".

"Електронна система декларування майна, яку Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) запустило 15 серпня, не була сертифікована належним чином; таким чином, вона не відповідає цілям закріплення ключових юридичних наслідків, які повинні бути наслідком подання неправдивих декларацій. Саме тому запуск електронного декларування в тестовому режимі має мало сенсу і, фактично, може стати контрпродуктивним", – йдеться в заяві.

В ЄС вважають, що заяви про те, що невдала видача технічного сертифіката викликана технічними недоліками, суперечить публічним заявам, зробленим ПРООН та іншими надійними експертами.

"Вони чітко підкреслюють: система повністю відповідає міжнародним стандартам і вже зараз може бути використана для збору і публікації декларацій абсолютно законним способом. Це – завдання, яке тепер має виконати НАЗК".

Далі йдеться про те, що вкрай важливо, щоб українська влада на всіх рівнях без зволікання владнала інші технічні й адміністративні питання в контексті відповідних зобов'язань між Україною та ЄС.

"Нездатність швидко вирішити цю проблему може підірвати важливі зусилля у боротьбі з корупцією в Україні, які дуже суттєві для успішного процесу реформ, підтримуванних Євросоюзом".

Раніше в представництві ЄС в Україні підкреслили, що сертифікація системи є головною умовою ефективної боротьби з корупцією. Європейська сторона закликала сертифікувати систему електронного декларування без зволікання з метою забезпечення кримінальної відповідальності за дачу неправдивих показань.

Надрукувати
мітки:
коментарів
01 березня 2024
11 лютого 2024
29 листопада 2023
23 листопада 2023
22 листопада 2023
18 листопада 2023
15 листопада 2023
09 листопада 2023
20 вересня 2023
21 серпня 2023