Поділитись:

Конфлікт НАБУ і ГПУ розслідуватиме СБУ

Четвер, 18 серпня 2016, 14:03
Конфлікт НАБУ і ГПУ розслідуватиме СБУ

Очільник ГПУ України Юрій Луценко прокоментував інцидент, що трапився 12 серпня між працівниками Національного антикорупційного бюро та Генеральної прокуратури України.

Як він розповів під час брифінгу, ці події є неприпустимими, особливо насильство щодо представників обох відомств, – повідомляє 24 телеканал.

"Як генпрокурор вважаю, що є ознаки правопорушень з усіх сторін. Не треба ділити суспільство на тих, хто за НАБУ, та тих, хто за ГПУ. Слід зробити так, щоб подібне не повторювалось", – зазначив Луценко.

Крім того, генпрокурор заявив, що розслідуванням цієї резонансної справи займатиметься СБУ.

"Для того, щоб розслідування було об'єктивним, за пропозицією директора НАБУ Ситника, я, як генеральний прокурор, використовуючи надані мені повноваження, передаю всі порушені щодо цього інциденту провадження... в СБУ", – зазначив Луценко.

За його словами, процесуальне керівництво у цій справі буде здійснювати заступник генерального прокурора Анжела Стрижевська.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ЧОМУ ПОСВАРИЛИСЯ НАБУ І ГПУ: ВОЛИНСЬКИЙ СЛІД

Крім того, до слідчої групи залучимо залучені представників Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та в ролі спеціаліста – колишнього помічника федерального прокурора США Богдана Витвіцького, – підкреслив генпрокурор.

Також очільник ГПУ додав, що як НАБУ, так і ГПУ будуть стежити за слідством, а не заважати.

Надрукувати
мітки:
коментарів