Поділитись:

Волинська птахофабрика відсудила в поліції майже півмільйона

Четвер, 18 серпня 2016, 19:10

ПАТ "Володимир-Волинська Птахофабрика" виграла позов проти управління Національної поліції у Волинській області про стягнення 453 тисячі 358,90 гривень відшкодування за тимчасово вилучене зерно пшениці, яке так і не повернули.

Рішення прийняв суддя Господарського суду Волинської області Микола Шум 9 серпня.

Як сказано у справі, наприкінці серпня 2015 року волинські правоохоронці провели огляд складських приміщень птахофабрики в селі Промінь, Луцького району.

Огляд було проведено в рамках кримінального провадження проти ПАТ "Володимир-Волинська птахофабрика" "за фактом самоправства службових осіб, які не повертають сільському господарству "Загатенці-Сервіс" 300 тонн пшениці та 150 тонн ріпаку.

У результаті огляду правоохоронці тимчасово вилучили зі складу птахофабрики наявне майно, а саме 154 тонни 730 кілограм зерна пшениці.

Згодом, судячи зі справи, правоохоронцям не вдалося підтвердити звинувачення, тому Луцький міськрайонний суд у листопаді 2015 року зобов'язав управління Нацполіції Волині повернути птахокомплексу вилучене майно.

Однак як виявилося, зерно кудись щезло.

Директор сільського господарства "Загатенці-Сервіс", який свого часу отримав від правоохоронців вилучене зерно на зберігання, під час допиту у суді зізнався, що майно передав на зберігання у складські приміщення іншої особи, а тому подальшої його долі не знає.

Тоді представники ПАТ "Володимир-Волинська птахофабрика", обрахувавши вартість вилученого зерна пшениці, подали позов, у якому вимагали відшкодування в сумі 453 тисячі 358,90 гривень.

Проаналізувавши подані аргументи і факти, Господарський суд задовольнив позов птахофабрики повністю.

Суд постановив стягнути з Державного бюджету України через Головне управління державної казначейської служби України у Волинській області на користь ПАТ "Володимир-Волинська Птахофабрика" всю суму, на яку було завдано шкоди.

Крім того, управлінню Нацполіції у Волинській області доведеться ще сплатити 6 тисяч 801 гривню судового збору.

Довідково:

ВАТ "Володимир-Волинська птахофабрика" створене шляхом приватизацiї державної птахофабрики у 1996 році.

У 2011 році було змінено назву підприємства на ПАТ " Володимир-Волинська птахофабрика".

Птахофабрика включає 11 виробничих бригад: механiчну майстерню, кормоцех, iнкубатор, комбiкормовий завод.

Середньооблiкова чисельнiсть працiвникiв – 1174 людей.

Основною продукцією компанії є м'ясо бройлера.

Володимир-Волинська птахофабрика виробляє продукцію під торговельною маркою "Чебатурочка".

В інфраструктуру фабрики входять комбікормовий завод, 9 майданчиків з вирощування птиці, 3 філії у Львові, Києві й Вінниці.

***

Розмір статутного капіталу підприємства становить 66 мільйонів 68 тисяч 970 гривень.

Згідно з інформацією на сайті Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку України, ключовим пакетом акцій компанії володіє ТОВ "ОРЕОЛА" КУА. Цьому товариству належить 99 % акцій птахофабрики.

Кінцевими бенефіціарами товариства "ОРЕОЛА", судячи із Єдиного державного реєстру юридичний та фізичних осіб, є Коваленко Олексій Вікторович та Рудь Олександра Павлівна.

Очолює Володимир-Волинську птахофабрику з 2013 року Аліна Сич.

Надрукувати
мітки:
коментарів