Поділитись:

Волинський спорсмен поїхав на Паралімпійські ігри в Ріо

П'ятниця, 19 серпня 2016, 13:51

Цьогоріч уже вп'яте серед спорстменів-паралімпійців України є волиняни.

Вчора, 18 серпня 2016 року, ковельчанина, майстра спорту України міжнародного класу з футболу серед спорстменів з наслідками ДЦП Віталія Романчука, урочисто провели на ХV літні Паралімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро.

Паралімпійські ігри багато років поспіль відбуваються якраз у тих країнах та на тих же спортивних аренах, що і олімпійські. Цьогоріч вони триватимуть із 7 до 18 вересня 2016 року. У цих іграх участь візьмуть 4300 спортсменів, які розіграють 528 комплектів нагород у 22 видах спорту.

Від України в іграх братиме участь 159 спортсменів, які змагатимуться у 14 видах спорту. І варто відзначити, що в активі тільки волинських спортсменів за минулі роки – 3 золоті та 6 срібних паралімпійських нагород.

Відтак, підтримуватиме спортсмена у далекій Бразилії тренер-викладач обласної ДЮСШ інвалідів, старший тренер збірної команди України з футболу, заслужений працівник фізичної культури і спорту України, заслужений тренер України Юрій Тимофеєв.

Привітали, побажали успіху та перемог нашому земляку заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець, заступник голови обласної ради Роман Карпюк та усі присутні у залі, – повідомляє відділ інформаційної політики Волинської облдержадміністрації.

Окрім теплих слів спортсмену-паралімпійцю та його тренеру вручили і подарунки. Зокрема Світлана Євтихіївна та Роман Карпюк вручили сертифікат на грошову винагороду. Не забули і за давню традицію – вручення прапора України, який "побував" на попередній Паралімпійських іграх.

Надрукувати
мітки:
коментарів