Поділитись:

Луцьк має новий мурал

Неділя, 21 серпня 2016, 09:03
Луцьк має новий мурал

Нещодавно на стіні біля Волинського обласного театру ляльок з'явився новий мурал, а в День міста відбулася церемонія його урочистого відкриття.

Про це інформує Таблоїд Волині.

"Для мене цьогорічне святкування Дня міста є особливим, адже, також, виповнюється 20 років нашій тісній співпраці із польським містом Люблін, і ззовні, і по духу дуже схожим на Луцьк. Це не лише формальні зустрічі та обмінні візити, а справжня підтримка і дружба між містами. Реалізовано вже чимало проектів, і ще чотири чекають свого втілення, тому ми вирішили, що маємо якось продемонструвати цю співпрацю. Оскільки Луцьк вже зарекомендував себе як місто сучасного мистецтва, з'явилася ідею створення цього міжкультурного муралу" – розповів перший заступник міського головиТарас Яковлев.

На церемонію відкриття завітали польські гості. Заступник президента міста Любліна Артур Шимчак подякував за спільні проекти та ініціативи, побажав подальшої співпраці, а також пожартував, що тепер і йому треба намалювати щось за вікном свого кабінету, аби не забувати про своїх луцьких партнерів.

"Дякую за можливість реалізувати мурал у рідному місті, в якому зараз не проживаю. Це була для мене неабияка приємність, адже часто брав участь у різних проектах в Любліні, маю особливий сентимент до нього. Цей камерний мурал, що вказує на затишність обох міст, називається "Привід до дружби". Долоні тут є персонажами, але не виявляють емоцій настільки, як це зробили б, скажімо, обличчя", - поділився автор муралу Сергій Радкевич.

Каже, намагався користуватися неофіційними символами міст – на зображення Луцька обрав ключик, Люблін показав крізь образ ока, щоб продемонструвати не офіційну дружбу, а значно глибшу і чеснішу. А як увиразнення використав у центрі композиції карти старих частин обох міст і використав кольорову гаму прапорів країн-партнерів

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
21 квітня 2024
09:14