Поділитись:

З Меркель на чолі: Forbes назвав ТОП-100 найвпливовіших жінок світу

Середа, 09 грудня 2020, 04:10
З Меркель на чолі: Forbes назвав ТОП-100 найвпливовіших жінок світу

Журнал Forbes опублікував список зі 100 найвпливовіших жінок світу, який цьогоріч очолила канцлерка Німеччини Ангела Меркель.

Як пише Суспільне, в журналі пояснили свій вибір тим, що перша канцлерка Німеччини з 2005 року тримається на посаді, хоча й не збирається балотуватися наступного року. На думку авторів, "Меркель залишається фактичною лідеркою Європи" і очолює найбільшу економіку регіону, а її лідерство відзначається "жорсткою стриманістю". Видання нагадало, що Меркель посідає перше місце в цьому списку вже 10 років поспіль.

Друге місце у рейтингу другий ріг поспіль посідає керівниця Європейського центрального банку Крістін Лагард, яка також стала першою жінкою на цій посаді (1 листопада 2019 року) і керувала Міжнародним валютним фондом. Раніше Лагард вказувала на "групове мислення" у сфері фінансів, де "домінують чоловіки" і закликала до гендерної реформи.

Третє місце посіла майбутня віцепрезидентка США Камала Гарріс за своє "стрімке сходження у політику США" як перша жінка, яка була обрана на цю посаду. Видання зазначило, що мати Гарріс родом з Індії.

Далі перша десятка виглядає наступним чином:

4 місце — президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

5 місце — філантропка і дружина Білла Гейтса Мелінда Гейтс.

6 місце — головна виконавча директорка General Motors Меррі Барра.

7 місце — спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі.

8 місце — керівниця однойменної іспанської компанії Santander Ана Патрісія Ботін.

9 місце — підприємиця зі США і президентка фірми Fidelity Investments Ебігейл Джонсон.

10 місце — президентка та CEO компанії Anthem Гейл Борндо.

До рейтингу також увійшли керівниця відеохостингу YouTube Сьюзан Войчицькі (13 місце), акторка і телеведуча Опра Вінфрі (20 місце), королева Єлизавета II (46 місце), співачки Ріанна (69 місце), Бейонсе (72 місце), Тейлор Свіфт (82 місце) та акторка Різ Візерспун (92 місце).

Українок у цьогорічному списку Forbes немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів