Поділитись:

Грип і ГРВІ на Волині: у двох районах – перевищений епідпоріг

Четвер, 10 грудня 2020, 11:50
Грип і ГРВІ на Волині: у двох районах – перевищений епідпоріг

На Волині показник захворюваності на грип та ГРВІ становить 549 на 100 тисяч населення, тобто нижчий від епідемічного порогу на 4 % (вищий від середнього по Україні на 8 %). Локальні перевищення зареєстровані у Володимир-Волинському районі та Луцькому районі.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ.

Упродовж останнього тижня в області захворіли понад 5,6 тис. волинян на ГРВІ, із них 45 % – це діти віком до 17 років (2,5 тис.). Штами вірусу грипу не виділялись. Близько одного відсотка від загальної кількості захворілих госпіталізовано. Серед них 80 % – це дорослі особи. Летальних випадків за цей час виявлено не було.

З початку епідемічного сезону гострими респіраторними вірусними інфекціями вже перехворіло понад 53 тисячі мешканців області (5 %), що на 7,6 тис. більше, ніж попереднього сезону.

За минулий тиждень інтенсивний показник захворюваності на грип та ГРВІ в Україні перевищив епідемічний поріг на 5 % та становить 509 на 100 тис. населення, а також на 10 % вищий за аналогічний період минулого сезону. Перевищення відмічається у Донецькій, Житомирській, Запорізькій, Київській, Луганській, Миколаївській, Полтавській, Сумській, Чернігівській та Черкаській областях – до 25 %, що відповідає середньому рівню інтенсивності епідемічного процесу. У Кіровоградській та Херсонській областях перевищення на 37 % та 60 % відповідно, що відповідає високій інтенсивності епідемічного процесу. В інших регіонах України, зокрема в нашій області, – низька інтенсивність епідемічного процесу грипу.

Епідемічний сезон з грипу та ГРВІ 2020-2021 років відрізняється від попередніх сезонів тим, що цього року сезонне зростання захворюваності респіраторними інфекціями протікає у поєднанні з пандемією коронавірусної інфекції (СOVID -19).

Важливо:

Оскільки грип, гостра респіраторна  вірусна інфекція (ГРВІ) та коронавірусна інфекція мають подібну клінічну картину, важливо диференціювати (виключати) захворювання особливо небезпечної інфекції СOVID -19 серед всіх осіб з ознаками ГРВІ. Слід пам’ятати, що навіть при легкому перебігу хвороби людина є джерелом інфекції та може інфікувати оточуючих.

Необхідно зазначити, що такі хворі мають право на проведення  безкоштовного ПЛР дослідження на СOVID -19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

   

Надрукувати
мітки:
коментарів