Поділитись:

Маємо зробити Луцьк відкритим для бізнесу, – депутат Луцькради (відео)

Середа, 16 грудня 2020, 12:50
Маємо зробити Луцьк відкритим для бізнесу, – депутат Луцькради (відео)

Депутати Громадянського Руху "СВІДОМІ" пропонують створити в Луцькій міській раді департамент, який би займався питаннями бізнесу.

Про це в ефірі Громадського інтерактивного телебачення розповів депутат Михайло Наход.

Зі слів Михайла Находа, Громадянський Рух "СВІДОМІ" має на меті організувати більш системну роботу з бізнесом, створивши Департамент сприяння розвитку бізнесу в Луцькій міській раді. Бізнес – важлива складова, адже він наповнює бюджет, створює робочі місця. Тож це було одним із пріоритетів, які  декларувалися ще минулого року під час бюджетних слухань.

Маємо зробити Луцьк відкритим для бізнесу, – депутат Луцькради (відео)

За задумом, цей департамент має об'єднати три, або навіть чотири, існуючі сьогодні департаменти. Зокрема йдеться про Департамент розвитку підприємництва, Департамент економічної політики, Управління з питань промоції міста і ще декілька підрозділів. Як розповів депутат, цей департамент мав би очолюватися людиною в статусі заступника міського голови.

"Це має бути єдина точка входу і для потенційних інвесторів, і для малого бізнесу – підприємців. Щоб людина, яка в Луцьку створює робочі місця, яка хоче розпочати бізнес, знала, що є конкретний чиновник, конкретна точка входу, де її завжди почують, візьмуть в роботу клопоти, пов'язані з відкриттям бізнесу. Фактично, це така бізнес-няня чи інвестиційна няня на місцевому рівні", – пояснив Михайло Наход.

Депутат додав, що це дозволило б людині, яка має намір розпочати бізнес, менше перейматися питаннями про те, як їй оформити документи на земельну, як підвести електроенергію та інші.

"Це перетворення міста Луцька на місто, відкрите для бізнесу, – зазначив обранець громади. – Це своєрідний ЦНАП для бізнесу... Тут ми на перше місце хотіли б поставити якісне обслуговування тих людей, які приносять гроші, створюють робочі місця".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів