Поділитись:

На меморіалі в Луцьку зріжуть 23 дерева, серед них – 14 ялин

Середа, 16 грудня 2020, 16:00
На меморіалі в Луцьку зріжуть 23 дерева, серед них – 14 ялин

До кінця року будуть завершені роботи з видалення: 23 аварійних дерев на меморіальному комплексі “Вічна слава” (серед них – 14 ялин), 12 дерев в “Дубовому гаю”, 12 дерев в “Пташиному гаю”, 16 – біля Теремнівських ставків.

Про це повідомили в пресслужбі Луцької міської ради. 

Після завершення робіт, вивезення та знищення деревини, ураженої шкідниками, на територіях об’єктів, де проведено видалення, будуть висаджені крупномірні декоративні насадження. Висадка молодих рослин в “Дубовому гаю” та біля Теремнівських ставків вже проведена восени цього року. На центральних вулицях та площах заміна насаджень відбуватиметься лише за погодженими проєктами, які будуть внесені на обговорення громаді міста.

На меморіалі в Луцьку зріжуть 23 дерева, серед них – 14 ялинНа меморіалі в Луцьку зріжуть 23 дерева, серед них – 14 ялинНа меморіалі в Луцьку зріжуть 23 дерева, серед них – 14 ялин

Відділ екології для підготовки експертного висновку та акта обстеження аварійних, сухостійних, вражених шкідниками насаджень на меморіальному комплексі “Вічна слава”, біля Теремнівських ставків, у “Дубовому гаю”, в “Пташиному гаю” та інших міських об’єктах, запрошував спеціалістів – науковців кафедри садово-паркового господарства ВНУ ім. Лесі Українки Василя Войтюка та Марію Шепелюк. Також постійно консультуються з волинськими лісівниками, фахівцями Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, державного спеціалізованого лісозахисного підприємства «Херсонлісозахист».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів