Поділитись:

В Україні оновили алгоритм тестування на COVID-19

Субота, 19 грудня 2020, 22:45
В Україні оновили алгоритм тестування на COVID-19

В Україні повністю оновили алгоритм тестування на коронавірус, тепер перевірятимуть і тих, у кого є ознаки гострої респіраторної вірусної інфекції (ГРВІ).

Про це розповів очільник МОЗ Максим Степанов на брифінгу, -  інформує "ТСН".

Степанов уточнив, що окрім масового тестування, буде запроваджено скринінгове обстеження з використанням швидких тестів на визначення антигену. Такий аналіз робитимуть людям з симптомами ГРВІ, коронавірусу та пневмонії.

Крім того, ці швидкі тести робитимуть і тим, хто контактував з хворими на коронавірус, людям, які повертаються додому з-за кордону та пацієнтам, котрі підлягають плановим госпіталізаціям.

"Ми також додали скринінгове обстеження з використанням швидких тестів на визначення антигену. Вони будуть проводитись наступним особами: з підозрою на COVID-19, з ознаками інших респіраторних вірусних інфекцій, з ознаками пневмонії, громадянам, які були у тісному контакті з особою з підтвердженим випадком COVID-19, а також що повертаються з регіонів із значним розповсюдженням COVID-19. Також громадянам, які підлягають плановій госпіталізації у лікарні у зв'язку з іншими захворюваннями", — сказав Степанов.

Голова МОЗ запевнив, що швидкі тести вже розподілили між регіонами. А 23 грудня Україна має отримати ще 1,5 млн тестів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів