Поділитись:

Луцька спортсменка опинилася в олімпійському скандалі

Вівторок, 23 серпня 2016, 14:14
Луцька спортсменка опинилася в олімпійському скандалі

Спорттивний журналіст Олександр Гливинський розпитав у байдарочниць про причини невдачі українських спортсменів на Олімпійських іграх-2016 у Ріо-де-Жанейро.

Його допис у Facebook поширила Федерація каное України.

"Нещодавня історія українських байдарочниць мене шокувала і обурила. Я вирішив взяти інтерв'ю у нашої жіночої четвірки для того, щоби підтримати їх. Адже після четвертого місця у двійці було зрозуміло, що дівчатам дуже боляче, що вони двічі поспіль зупинилися за крок від медалей. Але дівчата, прийшовши на інтерв'ю втрьох, відкрили шокуючі факти", – зазначив журналіст.

Зокрема, Анастасія Тодорова, Інна Гріщун та Світлана Ахадова розповіли, як в олімпійський рік звільнили тренера їхньої четвірки Олексія Семикіна, а замість загрібної Марії Кічасової, з якою вони виступали успішно, поставили волинянку Марію Повх, котра з ними взагалі не тренувалася.

Як розповіли дівчата, їх відправили на передолімпійський збір до Португалії без тренера і залишили їх тренуватися на власний розсуд. Насправді вони тренувалися, перебуваючи на телефонному зв'язку зі своїм тренером. При цьому призначена міністерством волинянка Повх проводила тренування окремо.

Усі спроби дівчат пояснити у Міністерстві спорту, що саме з їхньої загрібною вони показуть вищі результати і що саме з нею вони відчувають себе командою, не зазнали успіху.

"Або ви погоджуєтесь на той склад, який ми вам пропонуєм, або ви взагалі не їдете на Олімпійські ігри. Нас тримали в напрузі до самого польоту в Бразилію. Нас шантажували", – розповіли дівчата про реакцію в Мінспорту.

Дівчатам погрожували, що "припишуть" їм допінг, якщо вони не вгамуються.

"У результаті тренер і загрібна Кічасова так і залишилися в Україні. А загрібну Марію Повх поставили у склад лише заради того, щоби вона стала учасницею ігор! А результат – два четвертих місця – у четвірці на 500 метрів (Ахадова, Гріщун, Тодорова, Повх) та двійці на 500 метрів (Гріщун, Тодорова). Дівчата самі розповідають про весь чиновницький "бєспрєдєл", який призвів до такого результату. З усього видно, що чиновникам спорту не потрібні медалі, їм потрібні гроші", – підсумував журналіст.

Переглянути відео на YouTube.

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
18:59
12:30
21 квітня 2024
09:14
18 квітня 2024
16 квітня 2024
23:07
12 квітня 2024
04 квітня 2024
18:00
03 квітня 2024
31 березня 2024