Поділитись:

Нацполіція склала пам'ятку для гравців "Pokemon GO"

Вівторок, 23 серпня 2016, 20:28

Популярність сервісу "Pokemon GO" призвела до виникнення нового спектрузагроз, пов'язаних з його використанням – об'єктам критичної інфраструктури, життю та здоров'ю окремих громадян.

Кількісно збільшуються смертельні випадки з гравцями "Pokemon GO" і урізноманітнюються порушення закону ними та щодо них, – повідомляє прес-служба ГУ НП у Волинській області.

Ряд держав вже озвучили застереження для своїх громадян і направили офіційні запити до розробників віртуальної гри з метою нівелювання негативних наслідків від використання цього он-лайн сервісу.

Так, поліція та збройні сили Ізраїлю заборонили своїм службовцям використовувати додаток "Pokemon GO" під час перебування на режимнихоб'єктах. Керівництво відомств побоюється витоку інформації з обмеженим доступом. Задля недопущення будь-яких незаконних дій, пов'язаних з грою"Pokemon GO", поліція Риги написала рекомендації застереження для своїх громадян.

Враховуючи реальність загроз щодо об'єктів критичної інфраструктури, режимних об'єктів, зони АТО, громадських місць внаслідок без контрольності використання цього сервісу на території України та безпеки громадян, МВС готове ініціювати розгляд на засіданні Кабінету Міністрів України, РНБО питання регулювання діяльності на території України подібних сервісів.

Використовуючи зарубіжний досвід реагування державних органів на інциденти, пов'язані з "Pokemon GO", задля здійснення превентивної діяльності з недопущення тяжких наслідків для прихильників гри та захисту законних прав та інтересів осіб, які мимоволі можуть бути втягнуті до неї, на першому етапі готові запропонувати пам'ятку для кожного.

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
18:46
27 березня 2024
26 березня 2024
25 березня 2024
18:47
23 березня 2024
13:20