Поділитись:

Два дні – два хабарі: волинських поліцейських знов намагалися підкупити (фото)

Понеділок, 21 грудня 2020, 12:04
Два дні – два хабарі: волинських поліцейських знов намагалися підкупити (фото)

Фото ілюстративне

Протягом вихідних волинських правоохоронців двічі спробували підкупити: один випадок стався у Нововолинську, другий – у Луцьку.

Про це повідомив сектор комунікації поліції Волинської області на сайті ГУНП.

Зокрема, у суботу, 19 грудня, в Нововолинську патрульні зупинили мопед Viper за порушення правил безпеки дорожнього руху: водій та пасажир були без шоломів, до того ж, керманич двоколісного був нетверезим. 

Під час складання протоколів пасажир мопеда запропонував патрульним гроші за непритягнення водія до адмінвідповідальності, купюри чоловік поклав на панель службового авто.

Два дні – два хабарі: волинських поліцейських знов намагалися підкупити (фото)Два дні – два хабарі: волинських поліцейських знов намагалися підкупити (фото)

Ще один факт дачі неправомірної вигоди поліцейським зафіксували у неділю, 20 грудня, у Луцьку. Близько 4:00 на вулиці Рівненській, патрульні виявили автомобіль ЗАЗ «Славута», водій якого не ввімкнув світловий покажчик повороту. Патрульні зупинили автомобіль, а під час спілкування із керманичем, виявили в нього ознаки алкогольного сп’яніння.

Чоловік пройшов огляд на визначення стану сп’яніння на місці події. Результат – 1,47 проміле, що у 7 разів перевищує допустиму норму. Окрім того, під час перевірки документів патрульні встановили, що чоловік був позбавлений права керування транспортним засобом Луцьким міськрайонним судом, однак не виконує це рішення. До того ж чоловік не пред‘явив діючого страхового поліса. 

Під час складання адмінматеріалів керманич неодноразово пропонував патрульним неправомірну вигоду у сумі 1 тисячі гривень за непритягнення його до відповідальності.

Два дні – два хабарі: волинських поліцейських знов намагалися підкупити (фото)

За двома фактами кримінальних правопорушень внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 369 Кримінального кодексу України. Йдеться про пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди службовій особі. Окрім цього на порушників складено адміністративні протоколи. Досудове розслідування триває.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів