Поділитись:

На Волині – перепис диких парнокопитних та хутрових

Субота, 16 січня 2021, 16:06
На Волині – перепис диких парнокопитних та хутрових

У лісах Волині триває облік чисельності диких парнокопитних та хутрових мисливських тварин. Завершиться він 5 лютого 2021 року.

Щорічний облік є обов’язковим для всіх користувачів мисливських угідь. Здійснюється з метою об’єктивного контролю за використанням і відтворенням мисливських тварин на території області, – повідомили в управлінні лісового та мисливського господарства.

Проводиться підрахунок шляхом спостереження на підгодівельних майданчиках, шумового прогону, підрахунку слідів на сніговому покриві.

Обліки мисливських тварин в угіддях проводяться відповідно до спільного наказу Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства та Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Волинській області «Про проведення обліку мисливських тварин в угіддях Волинській області».

Відповідним пунктом 1.3 спільного наказу розроблено графік проведення контрольного зимового обліку мисливських тварин користувачами мисливських угідь області в 2021 році, що затверджено Волинським ОУЛМГ і управлінням екології та природного середовища Волинської ОДА.

До проведення обліку пропонується залучати районних мисливствознавців, представників обласного управління лісового та мисливського господарства, управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації, працівників державної лісової охорони, державної екологічної інспекції, місцеві органами Держпродспоживслужби, органів місцевого самоврядування, громадськості (за згодою).

Перші результати проведених обліків чисельності мисливських тварин будуть відомі після 15 лютого цього року.

Тоді результати узагальнюються для визначення динаміки чисельності мисливських тварин та для майбутнього встановлення лімітів їх використання, норм добування й пропускної спроможності мисливських угідь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів