Поділитись:

"Потрібна кардинальна реконструкція Центрального ринку", – Рабан

Вівторок, 30 серпня 2016, 13:48
«Потрібна кардинальна реконструкція Центрального ринку», – Рабан

Повністю реконструювати Центральний ринок у Луцьку, аби очистити місця від торгових точок та облаштувати там стоянку для транспорту, – такої думки голова обласної організації Національної спілки архітекторів України Тарас Рабан.

В інтерв'ю Волинь24 він розповів про основні недоліки Старого міста як туристичного об'єкта, зокрема, про ринок, що розтягнувся вулицею Глушець аж до замку Любарта.

"В нас є прекрасна Замкова площа, де місця вистачить на десятки автобусів, тільки там не повинні стояти автомобілі людей, які їдуть на базар. Але це інше питання, бо все, що було відведено під стоянку на ринку забили торговими точками. Потрібна кардинальна реконструкція Центрального ринку, бо після цього там з'являться місця для стоянки і їм непотрібно буде їхати на Замкову площу", – наголосив він.

Із його слів, якщо буде реконструкція, то з'являться стоянки на його місці і площа буде вільною для туристів.

"А готелів, кафе, ресторанів там потрібно в десятки разів більше, ніж є зараз. Раз там працює людина, вона вкладає туди гроші, вона може відремонтувати той чи інший будинок. По-друге, турист не може цілий день милуватись Замком, він так само хоче поїсти, сім'ї – відвести дитину на майданчик. Ну чому турист не може зупинитись в готелі в Старому місті? Кафе взагалі повинні бути на кожному кроці", – підкреслив Рабан.

Надрукувати
мітки:
коментарів