Поділитись:

У гідрологічному заказнику на Волині зловили браконьєрів (фото)

Вівторок, 26 січня 2021, 17:40
У гідрологічному заказнику на Волині зловили браконьєрів (фото)

У період з 18 по 25 січня 2021 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 53 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Про це повідомляє пресслужба Волинського рибпатруля.

За цей період інспектори склали 45 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства), 4 – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення) та один – за ст. 188-5 КУпАП. Оформили три акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«За даний період на порушників накладено 2754 грн штрафів. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 10 кг водних біоресурсів. Також вилучено 20 од. заборонених знарядь лову, та ще п’ять од. – за актами виявлення та вилучення безгосподарського майна», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Так, 21 січня на оз. Оріхівське Ковельського району (гідрологічний заказник «озеро Оріхівське») викрили трьох громадян. Місцеві жителі виловлювали рибу трьома знаряддями лову, виготовленими із сіткоснастевих матеріалів. Порушники не встигли завдати шкоди рибному господарству.

У гідрологічному заказнику на Волині зловили браконьєрів (фото)

На них оформили адмінпротоколи за ч. 4. ст. 85 КУпАП. Матеріали справ готуються до передачі в суд для притягнення порушників до відповідальності. Заборонені знаряддя вилучили.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360 78 40. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби просять повідомляти за вказаним номером телефону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 
Надрукувати
мітки:
коментарів