Поділитись:

На Волині кружляв саморобний літак

Неділя, 31 січня 2021, 08:15
На Волині кружляв саморобний літак

Фото ілюстративне

Впродовж березня-травня 2020 року уродженець міста Кишинів, який мешкає на Волині, самостійно виготовив автожир – літальний апарат аматорської конструкції. Змайстрував конструкцію на базі громадської організації «Авіаційно-технічний спортивний клуб «Крила Волині» в селі  Лище Луцького району. Саморобний літак був без державних реєстраційних і опізнавальних знаків.

Про цей йдеться у вироку Турійського районного суду.

Чоловік не мав необхідних дозвільних документів на здійснення польотів. Проте це його не зупинило. У липні так званий літак перевезли у село Радовичі Турійського району, аби чоловік міг там вперше політати.

Автожир піднявся в небо в обідню пору і кружляв над полями, приватними житловими та господарськими будинками жителів цього населеного пункту, над автомобільними дорогами сільського сполучення, електроопорами ліній електропередач.

Пілот здійснив посадку на злітно-посадковій смузі аеродрому на території фермерського господарства ТзОВ «Аміла», що знаходиться поблизу села. Не вимикаючи двигун, зупинився впритул до воріт приміщення ангару, в якому розташований музей ретротехніки. У цей час туди під`їхав автобус та приватні автомобілі з екскурсантами в кількості більше двадцяти осіб. І саме тоді з автобуса виходили діти.

Чоловік не мав реєстраційного посвідчення, сертифіката льотної придатності, не мав дозволу Державної авіаційної служби України на виконання польотів, бортової документації, яка визначається авіаційними правилами України, не пройшов навчання, яке необхідне для виконання польотів, не отримав пілотське посвідчення.

Крім того, пілот не погодив польоти шляхом організації зв`язку з органами обслуговування повітряного руху (ОПР) і органами управління Повітряних Сил Зборойних Сил України. Також не застрахував у встановленому законом порядку відповідальність за можливу шкоду, заподіяну третім особам, та не мав при собі чинного медичного сертифіката.

Зазначені порушення правил безпеки польотів повітряних суден могли створити небезпеку для людей.

Суд призначив покарання у вигляді штрафу в розмірі 17850 грн.

"Гвинтокрил" повернули власнику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів