Поділитись:

В Україні хочуть запровадити ліміт на виробництво спирту

Вівторок, 30 серпня 2016, 17:35
В Україні хочуть запровадити ліміт на виробництво спирту

Міністерство аграрної політики і продовольства України запропонувало встановити ліміт на виробництво харчового спирту.

Як пояснив глава відомства Тарас Кутовий, такий крок необхідний для збільшення доходів від приватизації ДП "Укрспирт", – повідомляє "Сегодня".

"Ми встановимо загальний ліміт виробництва харчового спирту для країни. Після приватизації кожного заводу, його потужності будуть відніматися із загального ліміту. Це змусить інвесторів конкурувати за найпотужніші заводи, підвищуючи ціну активу на аукціоні", – заявив міністр.

Після завершення ліміту інші потужності будуть використані для виробництва біоетанолу, зазначив Кутовий.

"Укрспирт" – найбільший виробник спирту та спиртовмісної продукції в Україні. Його загальна виробнича потужність становить 31,3 млн дал. продукції в рік. Роботу держпідприємства забезпечує 41 виробничий майданчик.

Чистий прибуток "Укрспирту" за 2015 рік становив 16 млн грн проти чистого збитку в понад 500 млн грн за 2014 рік. При цьому ДП скоротило виробництво спирту на 21% – до 9,4 млн дал, лікеро-горілчаних виробів наростило в 2,4 рази – до 58,3 тис. дал., а також справило 120 тис. дал. омивача для скла. Продажі спирту скоротилися на 11% – до 9,93 млн дал, лікеро-горілчаних виробів зросли в 2,1 рази – до 58,1 тис. дал.

Підприємство можуть приватизувати до кінця 2016 року.

Надрукувати
мітки:
коментарів