Поділитись:

"Вони вкрали у міста": Поліщук хоче розібратися з прибудовами у Луцьку (деталі)

Середа, 03 лютого 2021, 13:15
«Вони вкрали у міста»: Поліщук хоче розібратися з прибудовами у Луцьку (деталі)

(фото ілюстративне)

У Луцьку будуть боротися з незаконною комерціалізацією квартир на перших поверхах багатоквартиних будинків. 

Про це йшлося у середу, 3 лютого, під час засідання виконавчого комітету міської ради. 

Так, міський голова Ігор Поліщук зазначив, що в Україні склалася критична ситуація з незаконними забудовами. У минулому році уряд ліквідував ДАБІ разом з усіма її регіональними підрозділами. Разом із цим було скасовано постанову, якою регламентується порядок перевірок на будівництві. Натомість вирішили створити три нові органи, які досі не запрацювали.

"В кінці грудня цю постанову повернули до дії, але дев’ять місяців у країні був повністю відсутній контроль та нагляд на будівництві. Я вважаю, що це показник роботи уряду: бардак та повна безвідповідальність", – сказав він. 

На думку мера, у місті існує серйозна проблема з комерціалізацією перших поверхів у багатоквартирних будинках. При цьому, з його слів, дуже часто відбувається втручання у конструктивні елементи споруд, що несе за собою дуже серйозні наслідки.

"Я хочу, щоб ви пройшлися проспектом Волі від Шопена до Київського майдану. Люди, які повикупляли перші поверхи, вкрали в міста своїми сходами та прибудовами два-три метри тротуару з обидвох сторін. Уявіть, яким би міг бути гарним проспект Волі, якби не ці прибудови. Це все виглядає жахливо", – зауважив він.  

Ігор Поліщук повідомив, що за останні роки жодного документу, який би дозволив перевести квартири на першому поверсі у комерційні приміщення, міською радою не було видано. Натомість відповідну послуги надавали "чорні" реєстратори:

"Такі люди дуже активно активно працювали в Куклинській сільсьскій раді Маневицького району. Уявіть собі, вони переводили квартири в комерцію у Луцьку". 

Очільник міста зазначив, що депутатський корпус влітку звернувся до Міністерства юстиції щодо діяльності вищезгаданих ділків, але відповідь отримали лише через три місяці:

"Вони надіслали лист, що звернення отримано, але оскільки у них багато роботи, то відповідь нададуть пізніше. Як можна працювати в таких умовах? 

Поліщук доручив  підготувати звернення до президента, уряду та парламенту з проханням прийняти відповідні дисциплінарні рішення щодо Міністра юстиції:

"Чи вірить хтось, що вони настільки зайняті? Не хочу нікого звинувачувати, але думаю, що всі розуміють, що відбувається у Міністерстві юстиції".

Наостанок міський голова заявив, що влада працює над поданням позовів щодо скасування перереєстрації усіх приміщень, де були видані відповідні дозволи згаданими реєстраторами Куклинської сільради. 

"Вони будуть звичайними квартирами, а всі ці сходи і ганки будуть знесені", – резюмував Ігор Поліщук. 

Нагадаємо, нещодавно кримінальне провадження відкрили щодо цілого ряду перереєстрованих квартир. Окрім цього, журналісти "Конкурента" розповідали про будинок на вулиці Кравчука, 34а, який через ремонтні роботи у квартирі на першому поверсі "тріщить по швах".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів