Поділитись:

Депутати Луцькради не підтримали звернення до Президента щодо рішення польського Сейму

Середа, 31 серпня 2016, 15:47
Депутати Луцькради не підтримали звернення до Президента щодо рішення польського Сейму

Депутати Луцькради вимагають від Президента України Петра Порошенка перестати замовчувати звинувачення українців польським Сеймом у геноциді проти поляків.

Республіка Польща Польша прийняла рішення у важкий для України час. Про це сказав депутат від фракції "Свобода" Микола Федік 31 серпня під час засідання сесії Луцькради.

Фракція "Свобода" підготувала звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету міністрів України щодо рішення польського Сейму про визнання подій 1943-1945 років на Волині геноцидом.

Депутат Сергій Була подякував колегам фракції "Свобода" за проект рішення, оскільки вважає, що рішення, яке прийняв польський Сейм, не сприяє україно-польським відносинам.

Згідно з проектом рішення вимагають від Президента України Петра Порошенка, голови Верховної Ради України Андрія Парубія припинити замовчувати порушені питання і на державному рівні дати адекватну відповідь звинуваченням українців у геноциді.

"У нас забирають право на самовизначення. Поляки не переслідували питання щодо вшанування жертв тих подій, а приймали суто політичне питання – поширити тугу за втраченими територіями. Чому Польща прийняла таке рішення в найбільш непідходящий момент?" – сказав Микола Федік.

Депутат Григорій Пустовіт зауважив, що в рішенні польського Сейму побачили лише звинувачення українців але не побачили вибачень за вбивства наших співвітчизників.

Втім, не дивлячись на підтримку окремих депутатів в цілому рішення не підтримали.

Надрукувати
мітки:
коментарів