Поділитись:

Через арештовані рахунки у "Луцьктепла" проблеми з підготовки до опалювального сезону

Середа, 31 серпня 2016, 18:07
Через арештовані рахунки у «Луцьктепла» проблеми з підготовки до опалювального сезону

Депутати Луцької міськради просять Верховну Раду подолати вето Президента України Петра Порошенка та прийняти Закон України "Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування суб'єктів господарювання у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення".

Через несвоєчасне виділення коштів з держбюджету на компенсацію вартості природного газу та примусове стягнення заборгованості з підприємства, нарахування штрафних санкцій й арешт рахунків, "Луцьктеплу" складно готуватись до опалювального сезону.

Про це сказав депутат Луцькради Андрій Козюра 31 серпня під час сесії Луцькради.

"Всі рахунки "Луцьктепла" арештовані, тому здійснювати підготовку до опалювального сезону їм надзвичайно важко. У законопроекті, який заветував Президент, йдеться про заборону арештовувати рахунки комунальних підприємств. На мою думку, така дія президента – це лобіювання інтересів природних монополій", – сказав Андрій Козюра.

Основною підставою ветування закону була теза Порошенка про те, що реалізація цього законопроекту може призвести до погіршення ситуації на оптовому ринку електричної енергії та ринку природного газу. Такі дії президента, на думку депутата, є потуранням інтересів окремих олігархів – власників природних монополій.

"Просимо Вас подолати вето Президента України та прийняти Закон "Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування суб'єктів господарювання у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення", – йдеться у проекті рішення, в якому депутати Луцькради звертаються до голів депутатських фракцій і груп Верховної Ради України.

Депутати підтримали проект рішення.

Надрукувати
мітки:
коментарів