Поділитись:

Луцькі патрульні засмучені коментарями в інтернеті

Середа, 31 серпня 2016, 21:05
Луцькі патрульні засмучені коментарями в інтернеті

Луцький патрульний, який у вівторок 30 серпня чемно заспокоював правопорушника у той час, як той лаявся і кидався з кулаками на журналістів, викликав жваве обговорення в інтернеті.

Негативні коментарі, своєю чергою, не на жарт засмутили патрульних, розповів їхній керівник Олександр Вовченко, – пише Волинь24.

Більшість коментаторів з осудом поставилися до того, що патрульний не застосував фізичну силу, не вдягнув на порушника кайданки і не порушив справу за хуліганство.

"Що люди хотіли побачити? Що на порушника вдягнули кайданки, протягнули по асфальту до міськвідділу за те, що він матюкається? Люди хотіли екшена. Але зачекайте: коли поліцейські застосовують силу до правопорушників, люди кричать: "Нащо б'єте людей? Можна ж спокійно поговорити". Коли патрульні говорять з людьми, і саме розмовою припиняють правопорушення – знову претензії. Екшена хотіли? Не буде екшена. Патрульні поліцейські завжди визначають рівно стільки впливу на людину, скільки потрібно. Якби в цій ситуації потрібні були спецзасоби, патрульний би це зробив", – Олександр Вовченко переконаний, що люди насправді самі не визначилися із тим, якою хочуть бачити поліцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГОЛОВА ЛУЦЬКОЇ ПОЛІЦІЇ ПРОКОМЕНТУВАВ ІНЦИДЕНТ З "МАЖОРОМ" І ЖУРНАЛІСТАМИ

Серед коментарів ситуації звучали й зауваження до нібито худощавої статури патрульного. Мовляв, саме його фізичні дані не дозволили поводитися із порушником більш впевнено.

"Багато хто писав, що патрульний злякався, бо статурою не вдався… То я хочу вас запевнити, що це – людина, яка була в зоні АТО, в підрозділі "Азов", і цей "хлопчик" здатен дати добру відсіч. Коментують – то перекачаний, то худий… людям треба те, чого в цю секунду немає. Хочеться крові, сенсації… Але коли хочеться кіно, то треба йти в кінотеатр. Там покажуть, як ріжуть-вбивають. А нам не це потрібно, ми повинні завойовувати довіру. І ми можемо працювати розумом. І якщо патрульним вдається конфлікт владнати розмовою – це тільки вітається", – запевнив керівник патрульних.

Крім того, Олександр Вовченко встав на захист порушника. За його словами, він нічим не відрізняється від сотень таких самих людей, які порушили ПДР. Єдина різниця – наявність поруч журналістів та телекамер, які насправді й вивели чоловіка з рівноваги.

"Нам десятками щодня трапляються такі ситуації. І я вас запевняю: не важливо, чи він на "BMW", чи на "Ланосі"… з власного досвіду: на набагато простіших автомобілях люди бувають ще більш агресивні та хамовиті. Я не хочу сказати, що цей чоловік молодець, але він перш за все лишається людиною, яка порушила правила дорожнього руху і в якої потім спрацювала захисна реакція на камери", – зазначив Вовченко.

Із його слів, велика кількість негативних коментарів навколо цієї ситуації серйозно засмучує патрульних.

"У патрульних складається враження, що люди налаштовані проти них. У деяких коментарях ми навіть прочитали: "Поверніть нам стару міліцію". Я не розумію, як таке може бути? Люди стояли на Майдані, вимагали, щоб змінили владу, змінили систему, придушили корупцію… І тут з'явився орган, який хоча б частково бореться з цими корупційними схемами, а люди вже кричать: "Верніть все назад". То, може, людям просто зручно жити в корупції? Пишуть: "В Штатах вже б за таке застрелили". Та щоб патрульний діяв, як в США, треба почати з того, щоб на законодавчому рівні захистити його так, як це роблять в Америці", – зауважив керівник луцьких патрульних та додав, що змінити систему не можна ні за день, ні за рік, проте зміни обов'язково відбудуться.

Надрукувати
мітки:
коментарів