Поділитись:

Усі продукти вживали разом: що відомо про спалах сальмонельозу в гуртожитку луцького вишу

Середа, 10 лютого 2021, 22:03
Усі продукти вживали разом: що відомо про спалах сальмонельозу в гуртожитку луцького вишу

П’ятьох студентів технічного університету Луцька, які захворіли на сальмонельоз, 10 лютого виписали з лікарні.

Про це розповіла Суспільному епідеміологиня Валентина Новачевська.

У виші кажуть: кімнату, де проживали студенти, продезінфікували.

Як розповіла журналістам завідувачка гуртожитку Віра Хомик, вперше швидку студентам-першокурсникам викликали 4 лютого.

"Це було вночі. Зразу двох швидка забрала. Ще двох потім на другий день, а на третій день забрали ще іншого", – каже жінка.

Медикам студенти розповіли, що усі продукти вживали разом.

"Їли ковбасу, відбивні та кетчуп, вермішель. Що стало причиною – тяжко сказати. Але у всіх хлопців є ентероколіт і є сальмонельоз, викликаний сальмонелою", – розповідає лікар-педіатр Олександр Коменда.

Після шпиталізації про хворобу дітей повідомили батьків та епідеміологів, зробили санобробку кімнати та харчоблоку, розповів проректор університету Сергій Савчук.

"Батьки були. Претензій не мають. Вони погоджуються, що десь винні самі, що не проконтролювали це", – каже проректор.

Спалах сальмонельозу медики кваліфікують як побутовий, оскільки отруїлися хлопці домашніми продуктами, каже епідеміологиня Валентина Новачевська. З її слів, джерело зараження поки не визначили. Наголошує, щоб уникнути зараження, уся їжа з холодильника має проходити термічну обробку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
23 квітня 2024
15:02
18 квітня 2024
16 квітня 2024
23:07
10 квітня 2024
16:34
04 квітня 2024
25 березня 2024
08 березня 2024
05 березня 2024
15 лютого 2024