Поділитись:

Україна отримає €50 млн кредиту для створення центрів вакцинації проти COVID-19

Субота, 13 лютого 2021, 01:17
Україна отримає €50 млн кредиту для створення центрів вакцинації проти COVID-19

Україна отримає 50 мільйонів євро для створення центрів вакцинації проти СOVID-19. Кошти надасть Європейський інвестиційний банк в рамках інвестиційної програми "Програма розвитку муніципальної інфраструктури України" від 2016 року.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, - інформує "Суспільне".

"Україна отримає 50 млн євро від Європейського інвестиційного банку на закупівлю вакцин для населення та сучасного холодильного обладнання для мережі центрів вакцинації. Щойно підписали відповідні домовленості з президентом ЄІБ Вернером Хойєром у штаб-квартирі Банку в Люксембурзі", – розповів Шмигаль.

За словами прем'єра, кошти на облаштування центрів вакцинації проти COVID-19 в Україні будуть виділені з уже наявного проєкту "Програма розвитку муніципальної інфраструктури України".

Крім того, то ЄІБ надасть Україні 270 мільйонів євро на модернізацію міжнародного аеропорту "Бориспіль". Кошти будуть спрямовані на покращення енергоефективності, авіаційної безпеки та операційної стійкості летовища.

"Співпраця з ЄІБ дозволить збільшити пасажиропотік "Борисполя" до 56 мільйонів людей до 2040 року", – поділився очікуваннями Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів