Поділитись:

Гвінеї загрожує епідемія лихоманки Ебола: уже є жертви

Понеділок, 15 лютого 2021, 05:35
Гвінеї загрожує епідемія лихоманки Ебола: уже є жертви

У Гвінеї виявили сім випадків захворювання на лихоманку Ебола, щонайменше троє людей померли. Це друга країна (також ДР Конго), де у 2021 році стався спалах цієї хвороби.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на The Guardian.

За словами очільника Нацагентства з охорони здоров’я Сакоба Кейта, у місті Гуеке на південному сході країни, неподалік кордону з Ліберією, померла медсестра. Її поховали 1 лютого, а «через декілька днів у людей, які були на похороні, з’явились симптоми діареї, блювоти, кровотечі та гарячки».

У людей взяли аналізи, які перевірили в лабораторії ЄС у цьому ж регіоні. У підсумку 7 з них дали позитивний результат. Влада країни обіцяє вжити заходів, аби не допустити розповсюдження хвороби.

Всесвітня організація охорони здоров’я вже заявила, що допоможе Гвінеї.

«Ми плануємо швидко розгорнути важливі ресурси, щоби допомогти Гвінеї, яка вже має значний досвід (у боротьбі з Еболою — ред.). Наразі наш арсенал потужніше, і ми скористаємося ним, аби якнайшвидше стримати ситуацію», — сказав представник ВООЗ.

Президент сусідньої Ліберії Джордж Веа вже оголосив про підвищення рівня готовності органів охорони здоров’я.

Зазначимо, що Гвінея стала другою країною, де у 2021 році виявили лихоманку Ебола. Раніше це сталося у ДР Конго, хоча там вже неодноразово заявляли про подолання хвороби.

Наймасштабніший спалах Еболи розпочався саме з Гвінеї у 2013 році. За 2013-2016 рік у країнах Західної Африки померли понад 11 300 людей. Наразі вже існує вакцина від Еболи, у січні 2021 року вакцинний альянс GAVI повідомляв про створення резерву з 500 тисяч доз на випадок нових спалахів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів