Поділитись:

"Луцькспецкомунтранс" придбав у лучанки сміттєвоз за півмільйона гривень

Четвер, 01 вересня 2016, 16:57
«Луцькспецкомунтранс» придбав у лучанки сміттєвоз за півмільйона гривень

Комунальне підприємство "Луцькспецкомунтранс" придбало автомобіль для сміття за півмільйона гривень. Його продала лучанка, яка перемогла завдяки високій ціновій пропозиції конкурента.

Очікувана вартість закупівлі становила 499 875 гривень, – інформує портал "Четверта влада".

Підприємство купляло автомобіль шляхом запиту цінових пропозицій.

У конкурсі взяли участь два учасники:

1) ТзОВ "МЖК" – 847 480,00 гривень;
2) Якимчук Марія Володимирівна – 499 440,00 грн.

Звіт про проведену закупівлю вказує, що переможцем конкурсу стала Якимчук Марія Володимирівна, яка мешкає в Луцьку на проспекті Соборності.
Однак дивним виглядає той факт що інший учасник подає цінову пропозицію на 347 тисяч вищу від очікуваної вартості.

За даними ЄДР Якимчук Марія Володимирівна у лютому 2015 року припинила підприємницьку діяльність. Видами її діяльності була торгівля одягом, взуттям та іграшками. Основний вид діяльності – роздрібна торгівля одягом у спеціалізованих магазинах.

В інтернеті не вдалося відшукати інформації про переможця торгів чи про його заняття такими специфічними автомобілями. А за вказаним номером мобільного переможець конкурсу збивав наші дзвінки.

Секретар конкурсного комітету Андрій Сторожук пояснив, що на момент надсилання запитів вони володіли інформацією, що ця особа має такий автомобіль. Однак звідки отримали таку інформацію – не пояснив.

Зі слів Сторожука запити надсилали до трьох потенційних учасників – ТзОВ "МЖК", Марії Якимчук та Підгаєцької сільської ради, яка має комунальне підприємство. Учасниками конкурсу стали ТзОВ "МЖК" та Марія Якимчук. Відповідно переможцем стала пані Якимчук із найнижчою ціновою пропозицією. Сміттєвоз, який придбало підприємство, вже був у використанні.

Активісти ГІ "За чесний тендер" виявили у цьому тендері порушення законодавства про закупівлі. Зокрема, юрист ініціативи Мирослава Примак звертає увагу на такі порушення:

– у звіті про проведення процедури не зазначено, кому такі запити надсилались Замовником;

– замовник не розмістив протокол розкриття пропозицій у вказаній закупівлі.

– замовник визначив переможця та уклав з ним договір, однак станом на 24.08.2016 року протоколу оцінки не розмістив.

Ці порушення активісти оскаржили до Державної аудиторської служби. Секретар комітету конкурсних торгів пояснив виявлені порушення відповідною формою документів, які заповнює Замовник, і пообіцяв оприлюднити протокол оцінки пропозицій.

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
22 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024
15 квітня 2024
10 квітня 2024
08 квітня 2024