Поділитись:

В Україні подешевшали деякі продукти

П'ятниця, 02 вересня 2016, 11:54

Середня вартість гречки в України за останні десять днів зменшилася на 1,2 грн/кг – до 31,20 грн/кг.

Про це інформує Главком.

"А за півтора місяця крупа знизилася в ціні на 7 грн. Її "золота" ціна – 20 грн", – наголошує директор Української асоціації постачальників торгових мереж Олексій Дорошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 15 СЕРПНЯ В УКРАЇНІ СТАРТУЄ ЕКСПЕРИМЕНТ ІЗ ЦІНАМИ НА ХАРЧІ

Морква подешевшала на 4% – із 4,46 грн до 4,27 грн. На 20 копійок зменшилася вартість цукру – до 13,40 грн за кілограм.

"Україна дуже щільно інтегрована в міжнародний ринок продовольства, а ціна на цукор через початок збору цукрових буряків пішла вниз", – пояснив Дорошенко.

Ціна на яйця також знизилася на 30 копійок – до 12,50 грн за десяток. Це вдвічі нижче, ніж на початку року. Протягом літа ціна на яйця весь час коливається на 30–50 копійок.

Капуста та цибуля подорожчали. Капуста зросла в ціні на 6% – із 2,81 грн до 3,00 грн. Цибуля подорожчала на 4% – із 4,65 грн до 4,84 грн. На одну гривню, до 70 грн за кілограм, подорожчала свинина – через світове зростання цін на це м'ясо.

"У вересні очікується зростання цін у першу чергу на найдешевші продукти харчування, без яких ми не можемо обійтися. Овочі можуть зрости в ціні до 7%, а решта продуктів – до 3%", – прогнозує експерт.

Надрукувати
мітки:
коментарів