Поділитись:

У Міненергетики вирішують питання щодо двох волинських шахт

П'ятниця, 02 вересня 2016, 14:52

У рамках реформування 33 державних вугільних підприємств планує вісім перспективних шахт залишити у своїй власності, 14 – вивести на беззбитковість і приватизувати, а 11 – ліквідувати.

Серед тих, які можуть потрапити під ліквідацію на Волині – шахта №9 "Нововолинська, – інформує ІА Волинські Новини.

Згідно з програмою реформування галузі до 2020 року, для восьми перспективних шахт, сумарні запаси яких становлять 469,6 млн тонни вугілля, а потужності – 11,2 млн тонни вугілля на рік, необхідно короткострокове надання державної підтримки протягом 2016-2017 років.

"Зазначені підприємства надалі працюватимуть у беззбитковому режимі і забезпечать енергетичну незалежність держави", – наголошують у міністерстві.

Йдеться про п'ять шахт у Донецькій області – "1/3 "Новогродівська", ім. Сургая, "Південнодонбаська №1", ім. Стаханова і "Росія", а також про шахту ім. Мельникова в Луганській області і шахти "Лісова" і "Степова" у Львівській області.

При цьому 14 малоперспективних шахт, сумарні запаси вугілля на яких становлять 594,6 млн тонни, планується приватизувати. На приватизацію планується виставити 6 шахт у Донецькій області ("Краснолиманська", "Центральна", "Україна", "Курахівська", ім. Дзержинського і "Торецька"), 3 шахти в Луганській області ("Горська", "Карбоніт", ім. Капустіна), а також 5 шахт у Львівській та Волинських областях ("Межирічанська", "Червоноградська", "Відродження", "Великомостівська", "Бужанська").

"У разі відсутності пропозицій щодо приватизації буде додатково розглянуто питання про консервацію або ліквідацію", – уточнили у відомстві.

Крім того, 11 шахт, які відпрацьовують свої запаси або будуть віднесені до безнадійно збиткових, планується ліквідувати. Це шахти ім. Димитрова, "Родинська", "Північна", "Південна", "Золоте", "Тошківська", "Привольнянська", "Новодружеська", "№9 Нововолинська", "Надія" і "Зарічна".

У ході ліквідації цих підприємств міністерство пропонує запровадити систему соціальної підтримки звільнених працівників, а також фінансувати заходи з охорони навколишнього середовища на закритих майданчиках.

Для затвердження цієї програми необхідно отримати схвалення профспілок і Кабінету міністрів України.

Надрукувати
мітки:
коментарів