Поділитись:

На Стоході прорубали лунки, щоб риба дихала (фото)

Субота, 20 лютого 2021, 13:39
На Стоході прорубали лунки, щоб риба дихала (фото)

На річці Стохід провели заходи, спрямовані на покращення умов зимівлі риби.

Про це повідомляє пресслужба Волинського рибпатруля.

18 лютого державні інспектори Волинського рибпатруля спільно з громадськістю провели заходи для попередження явищ задухи риби на річці Стохід в межах Любешівської територіальної громади. Зокрема, ближче до берега прорубали ополонки та виставили сніпки з очерету, щоб лунки не замерзали і так  забезпечувався приплив кисню у воду.

На Стоході прорубали лунки, щоб риба дихала (фото)

Волинський рибпатруль упродовж усього зимового періоду проводиться моніторинг умов зимівлі водних біоресурсів. На водоймах, найбільш схильних до виникнення явищ задухи, спільно з громадськими інспекторами проводяться роботи з їх попередження, регулярно відбираються зразки води задля контролю рівня кисню з різних ділянок водойм.

Рибалок закликають до самостійного проведення робіт з попередження загибелі риб. У разі виявлення передумов виникнення задухи – просять повідомляти на телефон "гарячої лінії" відомства: (067) 360-78-40.

Довідково:

При виникненні явищ задухи першими в ополонках з’являються водні комахи, а за ними підпливають найбільш вимогливі до вмісту розчиненого у воді кисню риби: судаки, окуні, йоржі, далі – плітки, лящі, коропи, останніми – карасі та лини. В цей час потрібно негайно проводити аерацію води. Найпоширенішим та найпростішим методом попередження явищ задухи є прорубування ополонок та встановлення в них гілля і очерету для забезпечення проходження у водойму атмосферного кисню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів