Поділитись:

У Держгеокадастрі запустили земельні торги онлайн

П'ятниця, 02 вересня 2016, 19:34
У Держгеокадастрі запустили земельні торги онлайн

Група експертів Держгеокадастру та Innovation and Development Foundation завершили розробку програмного забезпечення для проведення електронних земельних аукціонів.

Про це виданню "Закон і Бізнес" повідомили у прес-службі Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.

Апробація платформи та її презентація громадськості відбулася 2 вересня в Одесі синхронно з земельним аукціоном, запланованим на цю дату.

Всього на земельні торги 2 вересня було виставлено 19 ділянок в Одеській області загальною площею 708,57 гектара. Їх стартова вартість 1,3 млн гривень. За результатами земельних торгів Система електронних аукціонів (СЕА) автоматично формує рейтинг ставок учасників та протокол торгів. СЕА на сьогодні вже синхронізована з банками, що дозволяє успішно проводити грошові операції, зокрема сплачувати гарантійні та реєстраційні внески.

Як повідомляють у відомстві, робота над проектом здійснювалася без залучення додаткового фінансування з Державного бюджету України.

Довідка: система електронних земельних аукціонів (СЕА) – це інформаційно-телекомунікаційна система з загальнодоступною децентралізованою (розподіленою) базою даних, в якій з використанням технології blockchain і мережі Інтернет в режимі реального часу безперервно і відкрито для необмеженого кола осіб здійснюється збір, візуалізація і зберігання інформації про об'єкти аукціонів, проводиться авторизація учасників аукціонів, а також надання, зіставлення і прийняття цінових пропозицій (ставок) учасників аукціонів.

Надрукувати
мітки:
коментарів