Поділитись:

У луцькому музеї "Лесина вітальня" оновлюють експозицію (відео)

Вівторок, 23 лютого 2021, 05:35
У луцькому музеї «Лесина вітальня» оновлюють експозицію (відео)

До 150-річчя від дня народження Лесі Українки в Луцьку оновлюють експозицію музею "Лесина вітальня" – кімнат, де родина Косачів проживала наприкінці 19 століття.

У двоповерховій будівлі на вулиці Драгоманова, 23 фотохудожник Віктор Чухрай завершує облаштування оновленої експозиції, пише Суспільне.

Музей "Лесина вітальня" розташований у передпокої та двох кімнатах на другому поверсі. У музей додали нові фотографії, які знайомлять з оточеннями Лесі Українки та показують, як тодішні часи перегукуються із сьогоденням.

"Лесину вітальню" відкрили у 2007 році, оновлення відбувається вперше, говорить директор Державного історико-культурного заповідника у Луцьку Павло Рудецький. З його слів, у вітальні не було багато місця, тому намагалися максимально показати інтер'єр оселі тодішньої шляхетської родини.

Нині домовляються про передачу музеєві першої оригінальної речі родини Косачів – документа із підписом батька Лесі Українки Петра Косача, каже Павло Рудецький. Щодо новинок – у вітальні розвісили банер на висоту стіни.

Презентують оновлену експозицію 24 лютого, тоді й переставлять новий путівник "Луцьк родина Косачів". Відвідати "Лесину вітальню" можна, попередньо замовивши екскурсію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів