Поділитись:

Волинське мисливське господарство не хоче зносити "незаконних" будиночків

Субота, 03 вересня 2016, 15:42
Волинське мисливське господарство не хоче зносити «незаконних» будиночків

Правоохоронці виявили у лісах Іваничівського району кілька будиночків для відпочинку, які нібито в культурно-оздоровчих та рекреаційних цілях спорудило ТзОВ "Павлівське мисливське господарство".

Прокуратура кваліфікувала їх як самочинне будівництво на самовільно зайнятій земельній ділянці лісового фонду, – сказано в сюжеті ТРК "Аверс".

Впродовж двох років тривала судова тяганина та врешті місяць тому Вищий господарський суд України постановив: будівництво підлягає знесенню.

Однак власники "Павлівського мисливства", зі слів прокурора, відмовляються виконувати рішення суду.

Директор ТзОВ "Павлівське мисливське господарство" Микола Холмецький каже, що він не зводив у лісі будиночків, а лише відремонтував старі, які спорудили близько 50 років тому.

Проте за свідченнями прокуратури, старі споруди давно "на паперах" знесені. Тож реконструювати їх ніхто не міг.

Попри це, у мисливському господарстві зносити будиночки не поспішають. Виконавча служба закрила навіть виконавче провадження.

"Боржник представив фінансові документи, що він не має ніяких коштів, щоб знести їх", – пояснює державний виконавець Микола Микитюк.

Прокуратура взялася оскаржувати дії виконавчої, бо, мовляв, провадження закрили передчасно, справу потрібно довести до кінця.

Натомість державний виконавець лише знизує плечима: переконує, що боржників уже двічі штрафував за невиконання рішення суду.

За відсутності відповідача – ТзОВ "Павлівське мисливське господарство" – суд ухвалив перенести судовий розгляд, а виконавчу службу зобов`язали надати докази того, що з боржником проводили роботу щодо знесення будиночків.

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024