Поділитись:

У Верховній Раді збираються відповісти польському Сейму щодо Волинської трагедії

Субота, 03 вересня 2016, 20:09
У Верховній Раді збираються відповісти польському Сейму щодо Волинської трагедії

У Верховній Раді України зареєстрували постанову, якою планують дати відповідь на звинувачення Сейму Польщі у геноциді українськими націоналістами польського народу.

Про це у коментарі для ток-шоу "Протилежний Погляд LIVE" розповів народний депутат від Волині Ігор Гузь у п'ятницю, 2 вересня.

"Не варто було на такому рівні піднімати це питання. Це справа істориків і людей, які займаються дослідженням цих питань, але не політиків. Натомість Верховна Рада мусить дати оцінку цій заяві польського Сейму і своє бачення. Є зареєстрована постанова. Я є її співавтором. З 6 вересня – нова сесія", – розповів нардеп.

"Бачення однозначне: ми не є організаторами геноциду і людьми, яких можна назвати "різунами". Тому що Волинська трагедія проходила на українській землі, на Волині", – зазначає Ігор Гузь.

"Напевно, це були неоднозначні події того часу, але поставити українців як дикунів і варварів – це було неправильно і цьому буде оцінка, сподіваюсь, Верховної Ради", – резюмував народний депутат.

Нагадаємо, що 22 липня Сейм Польщі визнав Волинську трагедію "геноцидом польського народу" з боку українських націоналістів і встановив 11 липня Національним днем пам'яті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: БАНДЕРА І ШУХЕВИЧ – "НАСАДЖЕНІ" УКРАЇНСЬКІ ГЕРОЇ, – ГОЛОВА ПОЛЬСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ

Ток-шоу "Протилежний погляд LIVE". Волинська трагедія: примирення чи протистояння? Ефір від 2 вересня 2016 року.

Надрукувати
мітки:
коментарів