Поділитись:

Сейм Польщі повинен відмінити своє рішення, – Гунчик

Неділя, 04 вересня 2016, 10:00
Сейм Польщі повинен відмінити своє рішення, – Гунчик

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик вважає, що Сейм Польщі повинен відмінити рішення щодо визнання Волинської трагедії геноцидом з боку українських націоналістів.

Про це керівник держадміністрації заявив у коментарі для ток-шоу "Протилежний Погляд LIVE" у п'ятницю, 2 вересня.

"Моя думка, як голови адміністрації, – Сейм Польщі повинен відмінити своє рішення як упереджене і яке не йде в інтересах обох країн, а лише північного сусіда", – зазначив Володимир Гунчик.

Посадовець вважає, що таке рішення "попахує політиканством" і Україна повинна на нього реагувати.

"Сьогодні реакція вже почалася. Є звернення районних рад. Це питання розглянуть на сесії обласної ради", – розповідає голова адміністрації.

"Ми не повинні забувати, що на той час існував Радянський Союз, не було держави Україна. Сьогодні претензії поляків можна віднести і до загонів НКВД, партизанських загонів, які деколи не проводили визвольну роботу, а зачищали території, переодягаючись. Слово "геноцид" більше відноситься до влади, яка веде відповідну політику", – каже Гунчик.

Зі слів голови облдержадміністрації, останні події повинні спонукати владу, громадськість, істориків обох країн сісти за один стіл і дати відповідну оцінку тому, що трапилося.

Нагадаємо, що 22 липня Сейм Польщі визнав Волинську трагедію "геноцидом польського народу" з боку українських націоналістів і встановив 11 липня Національним днем пам'яті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: БАНДЕРА І ШУХЕВИЧ – "НАСАДЖЕНІ" УКРАЇНСЬКІ ГЕРОЇ, – ГОЛОВА ПОЛЬСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:У ВЕРХОВНІЙ РАДІ ЗБИРАЮТЬСЯ ВІДПОВІСТИ ПОЛЬСЬКОМУ СЕЙМУ ЩОДО ВОЛИНСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ

Ток-шоу "Протилежний погляд LIVE". Волинська трагедія: примирення чи протистояння? Ефір від 2 вересня 2016 року.

Надрукувати
мітки:
коментарів