Поділитись:

Любарт та Енергія «запалили» футзальний паркет у Луцьку (огляд матчу)

П'ятниця, 05 березня 2021, 14:40

У середу, 3 березня, «Любарт» провів товариську зустріч з четвертою командою Екстра-ліги України львівською «Енергією». Хоча чимало місцевих знавців футзалу пророкували «князам» односторонню поразку, підсумок виявився абсолютно іншим.

Насправді, доволі складно зараз критикувати скептиків, оскільки різниця в класі між клубами і справді була очевидною. Проте, як виявилося, лише на перший погляд. Загалом колективи домовилися відіграти три тайми по 25 хвилин «брудного» часу, тим самим подарувавши вболівальникам понад годину запеклого протистояння.

З початком матчу гості одразу спробувалт нав‘язати лицарям свої правила гри, проте підопічні Назара Бугайчука, якими цього дня керував Сергій Піддубний, доволі успішно виставили оборонні редути. До слова, саме в «Енергії» Сергій Піддубний провів свої найкращі ігрові роки, ставши і чемпіоном України, і призером інших загальнонаціональних турнірів.

Повернімося на паркет. Після кількох хвилин знайомства гості змогли відкрити рахунок. Посприяла цьому помилка Дениса Лавренчука, який не встигнув закрити ближній кут і як наслідок – дістав  круглястого з сітки. Цей «ляпас» ніяк не вплинув на господарів, ба більше, вони одразу відповіли двома небезпечними атаками, які завершилися добротними ударами Антона Дригульського та Богдана Мізюка.

Гра виглядала абсолютно рівною. Як не намагалися представники Екстра-ліги встановити тотальний контроль, пресинг та бажання лицарів не дозволяли цього зробити. Натомість дуже близьким до відновлення паритету був Баденчук. Володимир стрімголов вискочив правим флангом та з гострого кута намагався технічно перекинути голкіпера. Не влучив.

Не забиваєш ти – забивають тобі. В одній із наступних атак зелені провели розіграш, який завершився красивою результативною «п’яткою» від Віталія Танського.

В другій третині «Любарт» розслабився, що одразу ж відобразилося на їхній грі. Можливо, це звучить трохи скандально, але лучани навіть змогли притиснути іменитого суперника та декілька разів змусили їхнього голкіпера вступати в гру. На 41 хвилині старання червоних таки побачили футзальні боги. Витримавши потужний натиск «Енергії», «князівський авангард» рванув в контратаку, яка завершилася влучним пострілом Дмитра Романюка.

Пропущений м‘яч розлютив львів‘ян і вони увімкнули пекельний пресинг, змушуючи господарів помилятися. Одна з перерваних атак завершилася призначенням пенальті, яке дуже впевнено реалізував  Олег Легендзевич.

Третій тайм розпочався з швидкого голу Сергія Вишневського. Одразу ж в одній із наступних атак Заїченко ледь не зрівняв рахунок. Євген прорвався правим флангом на швидкості, проте голкіпер його «черпачок» парирував.

Натомість «Енергія», випустивши п‘ятого польового, забила вчетверте. Це призвело до виходу на паркет легендарного Сергія Піддубного, що дуже сподобалося функціонерам «Енергії», які спостерігали на трибуні.

«44 роки, дивись, що він робить», – чутно було від львівських гостей.

З‘явився в заключному відрізку й капітан Владислав Козачок. І з’явився успішно. Черговий швидкий відрив у три паси завершився гольовою передачею Сизика та точним ударом Козачка. «Любарт» продовжив боротися і їхній пресинг знайшов свою нагороду – Вишневський, блокуючи виніс м‘яча, переправив його у ворота зелених та зрівняв рахунок.

Львів’яни знову кинули в бій п’ятого польового і одразу ж забили п’ятий м’яч. Часу в лицарів залишилося обмаль, проте нагода прийшла. Гості отримали шостий фол, а Козачок пішов бити десятиметровий удар. У намаганні в креативному стилі перекинути голкіпера, майстер стандартів цього разу схибив.

У підсумку – 4:5 на користь «Енергії».

Любарт та Енергія «запалили» футзальний паркет у Луцьку (огляд матчу)Любарт та Енергія «запалили» футзальний паркет у Луцьку (огляд матчу)Любарт та Енергія «запалили» футзальний паркет у Луцьку (огляд матчу)Любарт та Енергія «запалили» футзальний паркет у Луцьку (огляд матчу)Любарт та Енергія «запалили» футзальний паркет у Луцьку (огляд матчу)Любарт та Енергія «запалили» футзальний паркет у Луцьку (огляд матчу)Любарт та Енергія «запалили» футзальний паркет у Луцьку (огляд матчу)Любарт та Енергія «запалили» футзальний паркет у Луцьку (огляд матчу)Любарт та Енергія «запалили» футзальний паркет у Луцьку (огляд матчу)

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів