Поділитись:

У Луцьку пів сотні людей вийшли на Марш жінок проти насильства (фото)

Понеділок, 08 березня 2021, 17:27
У Луцьку пів сотні людей вийшли на Марш жінок проти насильства (фото)

В обласному центрі Волині відбувся Марш жінок проти насильства – мирна акція з нагоди Міжнародного дня захисту прав жінок.

Про це повідомило «Суспільне. Волинь».

Акція відбулася у понеділок, 8 березня. Ходу учасники розпочали від Луцького міськрайонного суду на вулиці Лесі Українки і завершили біля будівлі слідчого ізолятора, що на вулиці Нестора Бурчака.

Зі слів організаторки маршу Богдани Стельмах, жінки та чоловіки зібралися, аби привернути увагу до проблеми гендерного насильства, та проблем, з якими зіштовхнулося суспільство у час пандемії.

«Ми привертаємо увагу до саме насильства над жінками, бо воно увиразнилося саме за час карантину, коли жінки стали більше перебувати вдома, коли на них більше навалилося обов’язків», – розповіла організаторка.

На мирну акцію прийшло близько 60 жінок та чоловіків, розповів поліції діалогу Василь Климюк. Нагадаємо, раніше організатори повідомляли, що взяти участь у Марші може кожна людина, яка підтримує світ без насильства над жінками.

За безпекою учасників акції стежили правоохоронці. Лучанки під час ходи тримали у руках гасла: «Б’є – значить сяде!», «Мені потрібна безпека, а не букет», «Зупини насильство» тощо.

Організатори маршу повідомили, що захід – рівновіддалений від політичних партій і рухів. Хода тривала близько години. Зі слів капітана поліції діалогу Василя Климюка, порушень громадського порядку не зафіксували. Подібні акції 8 березня відбулися також в інших містах України.

У Луцьку пів сотні людей вийшли на Марш жінок проти насильства (фото)У Луцьку пів сотні людей вийшли на Марш жінок проти насильства (фото)У Луцьку пів сотні людей вийшли на Марш жінок проти насильства (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів