Поділитись:

Про що пишуть волинські нардепи в соцмережах і на сайтах

Вівторок, 06 вересня 2016, 09:40
Про що пишуть волинські нардепи в соцмережах і на сайтах

Не усі народні депутати, які представляють Волинську область у парламенті, використовують соціальні мережі для комунікації з виборцями, а також не всі доносять інформацію до свого електорату через власні офіційні сайти.

Відповідні висновки отримала Громадянська мережа ОПОРА, здійснивши аналіз відповідних ресурсів за моніторинговий період з 1 лютого до 23 серпня 2016 р. в рамках проекту "РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво".

"Народний депутат постійно підтримує зв'язки з виборцями у порядку, встановленому законом", – зазначається у Законі України "Про статус народного депутата України". Нерідко народні депутати для координації з виборцями обирають соціальні мережі, а також поширюють інформацію про свою діяльність на власних офіційних сайтах.

У зв'язку з цим, Громадянська мережа ОПОРА з'ясувала, чим діляться волинські народні депутати зі своїми виборцями на власних сторінках у мережі Фейсбук, а також, яка інформація про нардепів розміщується на їх офіційних сайтах.

Зокрема, представник 19-го виборчого округу, член фракції "Народний фронт" у парламенті Ігор Гузь мало не кожного дня звітує про свою парламентську діяльність та роботу на окрузі на власній сторінці у мережі Фейсбук. Тут можна знайти: і важливі для виборців законопроекти, які підтримує народний депутат; і тексти депутатських запитів, що стосуються проблем виборчого округу, з якими обранець волинської громади звертається до міністерств, відомств та інших органів влади; і інформацію про телевізійні ефіри на місцевих та всеукраїнських телеканалах за участю народного депутата; графіки прийомів громадян в громадських приймальнях нардепа; враження народного депутата після зустрічей з виборцями свого округу (фотозвіти відповідних зустрічей); іншу інформацію, яка може бути цікава та корисна не лише для виборців 19-го округу. Також у мережі Фейсбук є офіційна сторінка народного депутата Ігоря Гузя, де схожу інформацію розміщують помічники народного депутата.

Про що пишуть волинські нардепи в соцмережах і на сайтах

Крім того, команда Ігоря Гузя доносить інформацію до виборців свого округу через офіційний сайт народного депутата – guz.in.ua. На сайті містяться: біографічні відомості про народного депутата; у рубриці "Новини" – актуальні інтерв'ю з народним депутатом, звіти про діяльність Ігоря Гузя в окрузі, результати роботи депутата в окрузі та анонси заходів за участю нардепа, а також інформація про роботу благодійного фонду Ігоря Гузя "Прибужжя"; у рубриці "Парламентська діяльність" – виступи народного депутата у парламенті (відео), брифінги, інформація про напрацьовані законопроекти, відгуки про народного депутата з посиланням на інші джерела, зокрема, Громадянську мережу ОПОРА; інформація про команду Ігоря Гузя, зокрема, про його помічників; фото- та відеогалерея; контактна інформація, у тому числі, адреси та телефони громадських приймалень.

Про що пишуть волинські нардепи в соцмережах і на сайтах

Народний депутат, що представляє 20-й виборчий округ, член депутатської групи "Воля народу" у Раді Сергій Мартиняк не надто активний у соціальних мережах, зокрема, у Фейсбуці. Останній пост на сторінці народного депутата розміщено ще 19 лютого 2016 р. – "Звіт про роботу за 2015 рік".

Про що пишуть волинські нардепи в соцмережах і на сайтах

Станом на 23 серпня 2016 р. не працює і офіційний сайт народного депутата Сергія Мартиняка – перебуває на реконструкції. Хоча, до цього відповідний сайт активно наповнювався контентом. Зокрема, тут розміщувалась інформація про діяльність народного депутата в парламенті, а також про роботу благодійного фонду Сергія Мартиняка "Європейський вектор".

Про що пишуть волинські нардепи в соцмережах і на сайтах

Надто активно комунікує із виборцями, використовуючи соціальні мережі, ще один представник депутатської групи "Воля народу" у парламенті, нардеп від 21-го виборчого округу Степан Івахів. Як і його колега по депутатській групі, народний депутат на сторінці у мережі Фейсбук звітував за рік діяльності. Крім того, у березні 2016 р. на відповідній сторінці було розміщено інформацію за результатами проведених зустрічей з виборцями у виборчому окрузі № 21. У липні та серпні 2016 р. на своїй сторінці у Фейсбуці Степан Івахів поширив лише кілька інформаційних повідомлень про діяльність своєї команди в окрузі та роботу благодійного фонду "Патріоти Волині".

Про що пишуть волинські нардепи в соцмережах і на сайтах

Щодо офіційного сайту народного депутата Степана Івахіва, то він, як і в Сергія Мартиняка, уже більше двох місяців не працює. Натомість, на сайті встановлено автоматичну переадресацію на сторінку депутата у мережі Фейсбук.

Про що пишуть волинські нардепи в соцмережах і на сайтах

Народний депутат Ігор Лапін, який представляє у парламенті м. Луцьк, як і його колега по фракції "Народний фронт", взяв за правило звітувати про власну роботу у мережі Фейсбук. Тут нардеп повідомляє виборців про свої візити у округ, про напрацьовані законопроекти та подані депутатські запити, про телевізійні ефіри, у яких бере участь, поширює відео власних виступів під час пленарних засідань та парламентських брифінгів, висловлює власні думки з приводу подій чи заходів, що стосуються проблем виборчого округу № 22 чи Волинської області, чи просто спілкується з виборцями. Втім, найчастіше народний депутат поширює інформацію про події, що відбуваються у зоні АТО, звітує про власні поїздки на Схід, пов'язані із військовими діями на території України, поширює фото відповідних поїздок.

З 1 червня 2016 р. у представника луцької громади у парламенті з'явився власний офіційний сайт, який станом на 23 серпня постійно наповнюється інформацією. Тут можна знайти: біографічні відомості про народного депутата; інформацію про діяльність нардепа у Раді (у рубриці "Верховна Рада"); передвиборну програму депутата та інформацію про його діяльність в окрузі (у рубриці "Округ"); новини про діяльність народного депутата, актуальні інтерв'ю з ним та анонси заходів за участю нардепа (у рубриці "Медіа"); фото- та відеогалерею; контактну інформацію.

Про що пишуть волинські нардепи в соцмережах і на сайтах

Про що пишуть волинські нардепи в соцмережах і на сайтах

Надрукувати
мітки:
коментарів