Поділитись:

Підрахували, скільки грошей вкрав Янукович

Вівторок, 06 вересня 2016, 18:54
Підрахували, скільки грошей вкрав Янукович

Екс-президент Віктор Янукович і його оточення, ймовірно, причетні до розкрадання майже 200 мільярдів гривень державних коштів.

Такі дані наводить Державна служба фінансового моніторингу України.

Зазначається, що в 2016 році фінансова розвідка України направила до правоохоронних органів 65 матеріалів "щодо фінансових операцій, проведених за участю колишнього президента України Віктора Януковича, його близькими та посадовцями колишнього уряду".

"Загальна сума фінансових операцій, які можуть бути пов'язані з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом, та з учиненням інших злочинів, за цими матеріалами становить 115,24 млн грн", – йдеться в повідомленні.

За весь період проведення розслідувань (березень 2014 – серпень 2016 років) щодо фінансових операцій, проведених колишніми високопосадовцями, підготовлено та направлено до правоохоронних органів України 461 матеріал. За цими матеріалами сума фінансових операцій становить 199,4 млрд грн.

За результатами вжитих заходів Держфінмоніторингом за час проведення розслідувань заблоковано на рахунках фізичних та юридичних осіб, які мають зв'язок з Януковичем та колишніми високопосадовцями, кошти в еквіваленті 1,52 млрд дол США.

Надрукувати
мітки:
коментарів