Поділитись:

Понад 2,9 мільйона доларів: Джек Дорсі продав на аукціоні свій перший твіт

Вівторок, 23 березня 2021, 03:49
Понад 2,9 мільйона доларів: Джек Дорсі продав на аукціоні свій перший твіт

Джек Дорсі, засновник та глава Twitter, подав свій перший твіт, який виставив на аукціоні як NFT-токен, за понад 2,9 мільйона доларів. 

За даними онлайн-аукціону Valuables, з 15 грудня 2020 року, коли Дорсі виставив свій твіт на продаж, пропозиція зросла з 1 долара до 2 915 835 доларів, – пише "Громадське".

Перший допис Джек Дорсі зробив у березні 2006 року, написавши: «Просто налаштовую свій твіттер». Протягом усіх цих років твіт був загальнодоступним.

Засновник Twitter виставив його на продаж як NFT-токен – унікальний, незамінний цифровий сертифікат, який дає ексклюзивні права на фото, відео, аудіо, твіти тощо.

NFT-токен можна порівняти з творами живопису (до речі, сучасні витвори мистецтва також продають у вигляді токенів): одні з них можуть бути оригінальними, а інші – лише копією. За допомогою блокчейну відстежується, хто має право власності на файл.

Як зазначало видання The Verge, людина, яка виграє на аукціоні, крім твіту, отримає автограф Дарсі. Сам твіт і надалі залишиться загальнодоступним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів