Поділитись:

"Якщо на тебе наїхали – то ти лох, або відстояв позицію", – Вітів

Середа, 07 вересня 2016, 14:45

Волинська обласна рада планує направити два звернення до Верховної Ради з приводу визнання польським Сеймом Волинської трагедії, як геноциду польського народу українськими націоналістами.

Про це стало відомо на засіданні постійної комісії Волинської облради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупціє 7 вересня.

Як зазначив голова комісії Анатолій Вітів, Польща, визнавши Волинську трагедію геноцидом, зробила, м'яко кажучи, не дружній крок. Тому Волинська обласна рада повинна направити до Верховної Ради звернення, а остання, своєю чергою, повинна дати свою відповідь польському Сейму.

"Ми маємо адекватно себе поводити. Як в дитинстві, коли на нас "наїхали", ми дали адекватну відповідь. Тоді на тебе вже на вулиці не "наїжджають". Так само і в політиці. Якщо на тебе "наїхали" – тоді ти лох, або відстояв свою позицію", – сказав голова комісії.

Депутат Волиньради Сергій Слабенко, своєю чергою, запропонував зробити ще одне звернення до Верховної Ради, в якому зібрати всі думки і позиції, включаючи позиції громадських організацій Волині, товариств (товариство "Холмщина", братство ОУН-УПА), інтелігенції.

Також, на думку депутата Слабенка, такі історичні віхи як Волинська трагедія та операція "Вісла", повинні бути визначені, як дні, які мають шанобливо згадувати всі українці, незалежно від місця проживання: чи в Донецьку чи на Волині.

Комісія, зваживши всі нюанси, вирішила рекомендувати сесії Волиньради розглянути два звернення до Верховної Ради.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ВОЛИНСЬКА ТРАГЕДІЯ: ГЕНОЦИД ЧИ ПОЛЬСЬКА ПРОВОКАЦІЯ

"Має бути два проекти рішення: підтримати звернення Волиньради та звернення відомих авторитетних людей", – резюмував Анатолій Вітів.

Надрукувати
мітки:
коментарів