Поділитись:

У Луцьку всіх охочих перевірили на туберкульоз (фото)

Вівторок, 23 березня 2021, 17:25
У Луцьку всіх охочих перевірили на туберкульоз (фото)

В обласному центрі  Волині усіх охочих обстежили на наявність туберкульозу. Медики працювали у пересувному флюорографі.на Театральному майдані.

Про це повідомило ІА «ВолиньPost».

У вівторок, 23 березня, з 11:00 до 14:00 у центрі Луцька усі охочі мали можливість пройти обстеження на наявність туберкульозу. 

Акцію присвятили Всесвітньому дню боротьби з туберкульозом, який відзначають 24 березня, адже увага до цього небезпечного захворювання знизилася на тлі пандемії COVID-19.

За словами лікарки-рентгенолога Волинського обласного фтизіопульмонологічного медичного центру Руслани Сльозко, велика кількість лучан прийшла на обстеження.

«Хочу сказати, що ми з 11 години працювали і перерви майже не робили. Громадяни постійно йшли, бо турбуються за своє здоров'я. Можливо, це пов'язано з тим, що останнім часом багато хто хворів на коронавірус і має, відповідно, певні зміни в легенях, залишкові в тому числі. Вони хвилюються, чи не стало гірше. Також переживають, чи не мають туберкульозу», – каже Руслана Сльозко.

Руслана Михайлівна розповіла, що завдяки сучасним технологіям можна побачити результат одразу на місці.

«В нас цифрова обробка зображення. В нас є ноутбук. Одразу після того, як лаборант зробить знімок, він обробляється, поступає на комп'ютер. А я дивлюсь, описую і відразу віддаю результат», - говорить лікар.

На щастя, станом на 13:30 не виявили жодного хворого на туберкульоз.

У Луцьку всіх охочих перевірили на туберкульоз (фото)У Луцьку всіх охочих перевірили на туберкульоз (фото)У Луцьку всіх охочих перевірили на туберкульоз (фото)У Луцьку всіх охочих перевірили на туберкульоз (фото)У Луцьку всіх охочих перевірили на туберкульоз (фото)У Луцьку всіх охочих перевірили на туберкульоз (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів