Газові чи електричні: які варильні поверхні Electrolux вибрати*
Сьогодні споживачеві пропонуються два кардинально різні типи варильної поверхні – газові й електричні. У кожного є свої переваги й недоліки, на які треба обов'язково зважати під час вибору плити.
Завдяки експертам компанії Electrolux дізнаймося, чим відрізняються ці варильні поверхні та яким технологіям надати перевагу. Вивчайте разом із нами всі тонкощі й купуйте найкращий варіант.
Плюси газових варильних панелей
Почнемо зі звичних для більшості господарів газових поверхонь. Їхня головна перевага – простота й надійність. Тут немає складних електричних систем і нагрівальних елементів у конструкції. Тепло виробляється шляхом згоряння природного газу в пальниках, тобто завдяки вогню.
Дехто вважає цю технологію застарілою та неактуальною, проте інженери шведського бренду спромоглися довести протилежне. Наприклад, варильні поверхні Electrolux лінійки Slim пропонують:
- швидкісні конфорки з поліпшеним розподілом полум'я на дно посуду. Оригінальна конструкція знижує час готування й зменшує витрати газу на 20 %;
- чавунні утримувачі для надійної фіксації каструлі чи сковорідки;
- склокерамічну поверхню: практично її так само легко очистити, як і аналогічну електричну панель;
- точне регулювання полум'я.
Сучасні газові варильні поверхні Electrolux характеризуються високою безпекою: у разі погасання полум'я перекривається подавання газу. Це дуже корисна функція, особливо для людей похилого віку.
Проте є і великий мінус: через горіння в кухні знижується рівень кисню, тому треба обов’язково прочиняти вікно, щоб запустити свіже повітря, або вмикати витяжку, щоб видаляти відпрацьоване. До того ж при спалюванні газу на стінах та меблях утворюється кіптява.
Електричні варильні поверхні Electrolux: безліч переваг
Цей варіант позбавлений майже всіх недоліків газових плит. Сучасна електрична поверхня є стильною склокерамічною панеллю, під якою приховані всі робочі елементи техніки.
Такий формат приваблює господарів своїм виглядом і значно полегшує догляд за приладом. Досить прибрати рештки їжі, що впали під час готування, і протерти патьоки чи жирні плями серветкою, аби навести бездоганну чистоту. З газовими конфорками все трохи складніше.
Вибираючи електричну поверхню Electrolux, важливо пам'ятати, що на сайті компанії представлені два типи техніки:
-
з прямим нагрівом посуду через склокерамічну поверхню. Це традиційний варіант електроплити з ККД 40–60 % і великим навантаженням на мережу;
-
індукційні варильні панелі, які пропонують сучасний, ефективний і зручний спосіб приготування їжі. Технологія передбачає розігрів дна посуду шляхом магнітної індукції металу, що підвищує ККД пристрою до 90–92 %. При цьому зменшується час закипання води й прискорюється готування.
Електрична варильна поверхня стане чудовим рішенням для тих, у кого немає газопроводу.
Якщо ж ви готові вкластися в технології, вибирайте індукцію. Вона хоч і коштує дорожче, проте дасть змогу заощаджувати електроенергію щодня.
А добрим бюджетним варіантом без зайвого навантаження на слабку будинкову електромережу стане газова плита.
На сайті використовуються файли cookie. Для згоди, будь ласка, натисніть «Прийняти». Докладну інформацію можна знайти на сторінці Політика конфіденційності.