Поділитись:

На кордоні з Польщею можуть зменшитися черги

Четвер, 08 вересня 2016, 11:58

Україна має намір розбудувати прикордонну інфраструктуру на кордоні між Україною та ЄС, аби зменшити численні атомобільні черги на пунктах пропуску з Польщею.

Про це заявив Міністр інфрастуктури України Володимир Омелян під час зустрічі з заступником Міністра інфраструктури та будівництва Республіки Польща Єжи Шмитом, яка відбулась в Одесі 8 вересня 2016 року.

"Ми б хотіли спільно з польською, румунською та словацькою сторонами звернутися до Єврокомісії з ініціативою щодо спільної розбудови прикордонної інфраструктури на кордоні між Україною та ЄС", – цитує Омеляна прес-центр Міністерства інфрастуктури.

"Протягом останньго часу ми спостерігаємо дуже багато черг, в першу чергу автомобільних, на пунктах пропуску з Польщею. Це свідчення не поганої роботи митників та прикордоннників, а свідчення того, що у нас не достатньо розвинена інфраструктура", – підкреслив міністр.

Сторони обговорили широке коло питань двосторонньої співпраці, зокрема, в залізничній та авіаційній галузях.

Зі слів Єжи Шмита, наразі є широка міжнародна підтримка щодо реалізації проекту Via Carpathia, яка має з'єднати північ Європи з півднем. Також Міністр інфрастуктури України Володимир Омелян провів зустріч із Міністром транспорту та дорожньої інфраструктури Республіки Молдова Юріє Кірінчуком.

Надрукувати
мітки:
коментарів