Поділитись:

«Луцькводоканал» навідується до боржників: виявилося – далеко не бідні люди (фото)

Середа, 31 березня 2021, 11:48
«Луцькводоканал» навідується до боржників: виявилося – далеко не бідні люди (фото)

КП «Луцькводоканал» запровадив новий формат роботи з боржниками за послуги водопостачання і водовідведення.

Про це повідомили на сторінці підприємства у фейсбуці. 

Злісних неплатників за комунальні послуги у громаді Луцька – лише 5 %, але загалом їхній борг становить 25 млн грн. Всі інші клієнти підприємства сумлінно сплачують за комуналку. Така ситуація формує соціальну нерівність та обурює сумлінних платників. Враховуючи ситуацію, що виникла, підприємство «Луцькводоканал» започаткувало безпосередню роботу із найбільшими боржниками. Осіб, які без видимих причин місяцями не сплачують комунальні послуги, відвідує комісія за участю керівного складу та з юридичним супроводом, які вивчають життєві обставини, що склалися у конкретної особи. Мета такої прямої роботи з боржниками – попередити передачу справ щодо заборгованості у суд чи відключення послуг водопостачання та водовідведення, роз’яснити споживачам, як вирішити ту чи іншу конкретну ситуацію, виходячи з інтересів клієнта-боржника.

Як зазначили в КП, часто боржниками виявляються цілком забезпечені громадяни. 

Упродовж березня комісія відвідала ряд споживачів, які не сплачують за комунальні послуги і мають борг за водопостачання і водовідведення, який перевищує 10 тис. грн. У процесі такої роботи виявилося, що серед боржників – далеко не бідні чи соціально незахищені верстви населення, а переважно ті, які мають можливості для сплати за спожиті послуги комунальної сфери. Борги часто виявляються наслідком безвідповідальності та необізнаності в можливостях, які існують для вирішення проблеми наявних заборгованостей. До слова, як свідчить офіційна статистика, витрати українців на алкоголь, тютюнопаління та інші шкідливі звички значно перевищують витрати на оплату комунальних послуг.

Боржники часто вважають, що проблема має вирішуватися без їхньої участі. Хоча насправді вони мали б завітати на підприємство або ж на особистий прийом до фахівця і поцікавитися, яким чином можна вийти із ситуації, що виникла.

«КП «Луцькводоканал» готове допомогти споживачам вийти з боргової ями, головне – йти назустріч підприємству, а не приховувати свої життєві обставини і не ігнорувати проблему. Наразі спеціалісти підприємства вивчають кожен конкретний випадок, консультують. Після вивчення обставин злісних неплатників ми підіб’ємо підсумки роботи і ознайомимо лучан із реальними історіями боржників та запропонованими варіантами виходу із кризових ситуацій. Інформацію і фотозвіт про перші результати роботи додаємо. Також найближчим часом підготуємо ще кілька публікацій для обізнаності споживачів», – йдеться у повідомленні. 

«Луцькводоканал» навідується до боржників: виявилося – далеко не бідні люди (фото)«Луцькводоканал» навідується до боржників: виявилося – далеко не бідні люди (фото)«Луцькводоканал» навідується до боржників: виявилося – далеко не бідні люди (фото)«Луцькводоканал» навідується до боржників: виявилося – далеко не бідні люди (фото)«Луцькводоканал» навідується до боржників: виявилося – далеко не бідні люди (фото)«Луцькводоканал» навідується до боржників: виявилося – далеко не бідні люди (фото)«Луцькводоканал» навідується до боржників: виявилося – далеко не бідні люди (фото)«Луцькводоканал» навідується до боржників: виявилося – далеко не бідні люди (фото)«Луцькводоканал» навідується до боржників: виявилося – далеко не бідні люди (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
29 листопада 2023
28 листопада 2023
05 вересня 2023
20 квітня 2023
18 квітня 2023
25 березня 2023
27 грудня 2022
16:08
26 грудня 2022
06 жовтня 2022
15:51
09 вересня 2022