Поділитись:

На Волині викрили "лісові оборутки" на сотні тисяч гривень

Четвер, 08 вересня 2016, 17:52
На Волині викрили «лісові оборутки» на сотні тисяч гривень

На Волині провели рейд, під час якого виявили 150 кубометрів лісопродукції, яка не відповідала даним єдиного електронного обліку деревини.

Про це повідомили в секторі комунікації поліції Волинської області.

Співробітники управління захисту економіки у Волинській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України провели в одному з районів області ряд обшуків, у результаті яких виявили 150 кубометрів лісопродукції, яка не відповідала даним єдиного електронного обліку деревини та була відпущена державними лісогосподарськими підприємствами із заниженням об'єму та якісних показників деревини.

Внаслідок порушення обліку та відпуску деревини допущено розтрату лісопродукції на загальну суму близько 300 тис. грн.

У рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 2, 5 ст. 191, ч.2 ст. 364, ч.1 ст. 366, ч.2 ст. 367 та ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України за фактом привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем, підроблення документів та вимагання неправомірної вигоди працівниками державного органу влади, співробітники управління захисту економіки у Волинській області ДЗЕ НП України за процесуального керівництва прокуратури області провели ряд санкціонованих обшуків в одному з районів Волинської області.

У ході проведення вказаних заходів на адміністративних територіях та підсобних приміщеннях пилорам, правоохоронці виявили лісопродукціюзагальною кількістю понад 150 метрів кубічних, яка не відповідала даним єдиного електронного обліку деревини та була відпущена державними лісогосподарськими підприємствами із заниженням об'єму і якісних показників деревини.

Внаслідок порушення обліку та відпуску деревини допущено розтратулісопродукції майже на 300 тис. грн.

У результаті проведених заходів лісопродукцію вилучили. Триває досудове розслідування.

Надрукувати
мітки:
коментарів